Seagulls kolkkasi petokalan Kanervon johdolla

26.02.2020

Seagulls kolkkasi petokalan Kanervon johdolla

Seagulls oli liian kova pala petokalan purtavaksi. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Maajoukkuetauolta palattiin tiukimpaan mahdolliseen paikkaan, kun Uusikaupunki Areenalle vieraaksi saapui sarjakärjessä lentelevä Helsinki Seagulls. Vakuuttavaa kautta pelaava lokkiparvi on poistunut matseista ainoastaan viidesti tappio niskassaan.

Petokala lähti otteluun selkeästi altavastaajana, etenkin kun Richaud Pack oli pienestä alaraajavammasta johtuen illan ottelusta sivussa.

Matsin kulku

Vaikka Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso tuskaili joukkueensa haastavaa valmistautumista keskiviikkoillan matsiin, olivat lokit tarpeeksi hereillä alusta saakka. Pelin ensimmäiset neljä minuuttia edettiin jännittävän tasaisissa merkeissä, mutta sen jälkeen alkoi Pohitullin parketilla aikamoinen yhden miehen show. Antti Kanervon ranne pääsi lämpiämään ja jälki oli sen mukaista.

Puoliaikaan mennessä Kanervo oli tulittanut jo 21 pinnaa ja viimeisteli lähes toisen samanmoisen vielä ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla.

Pitkälle tauolle mentäessä vierasjoukkue oli päässyt 15 pinnan karkumatkalle (32-47), eikä Korihait päässyt enää toisella puoliskolla tosissaan haastamaan lokkien menoa. Ottelu niputettiin selkeästi helsinkiläisten hyväksi numeroin 70-104.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi Trey Zeigler joka kasasi 22 pistettä, 9 levypalloa ja 2 syöttöä.

Helsinki Seagullsin pistetilaston ykköseksi ylsi huimat 40 pinnaa, 1 levypallon ja 3 syöttöä tehtaillut Antti Kanervo.

Koko matsin tilastot täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Jos Kanervon mielestä Pohitullin toinen kori oli vähän vinossa, niin meille tuntuu olevan vähän molemmat.” -Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula

Ottelun hai

Joukkueen kuopus, 17-vuotisjuhlaansa tänään viettävä Tommi Lehtonen palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana ja on tänään myös matsin hai.

Seuraava kotiottelu pelataan vielä tällä viikolla, kun sunnuntaina Uusikaupunki Areenalle vieraisille saapuu Tampereen Pyrintö. Matsi alkaa tuttuun viikonloppuiseen tapaan klo 17.