Seagulls liihotteli pisteille isänpäiväillassa

10.11.2019

Seagulls liihotteli pisteille isänpäiväillassa

Uusi haipeluri Jalen Henry esiintyi pirteästi ensimmäisessä kotiottelussaan. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Isänpäiväillan vieraaksi Uusikaupunki Areenalle matkasi sarjataulukon hopeapallilla visusti istuskeleva Helsinki Seagulls. Isänpäiväjuhlallisuuksien lisäksi aihetta oli juhlaan lokkileirissä myös Timo Heinosen ylittäessä illan matsissa huikean 700 runkosarjaottelun rajan miesten pääsarjassa.

Ottelu oli myös Korihaiden ensimmäinen kotiottelu, jossa parketille pääsivät joukkueen molemmat uudet vahvistukset Trey Zeigler ja Jalen Henry. Henryn viime hetken yllätyskomennuksesta maanantain otteluun jäi muistoksi harmillinen takareisivamma, joka saatiin kuitenkin sunnuntaihin mennessä asettumaan siihen malliin, että mies pystyi pelaamaan.

Matsin kulku

Korihait lähti kotiotteluunsa hyvällä ja energisellä otteella aloittaen pisteiden linkoamisen Miikka Marttisen kolmen pisteen heitolla ja Trey Zeiglerin hypärillä. Seagulls nappasi kuitenkin nopeasti rytmistä kiinni ja ensimmäinen jakso paineltiin hyvin tasaisissa merkeissä päästä päähän, kunnes jakson lopussa haileirissä väsähdettiin ja ensimmäiselle tauolle mentiin kahdeksan pisteen lokkijohdossa.

Puoliaikaan asti petokala jaksoi taistella jotakuinkin Seagullsin kintereillä, mutta toisella puoliskolla lokkien tasavarma heittoshow oli kotijoukkueelle liikaa. Pohitullin päätössummeria soiteltiin Seagullsin voiton kunniaksi lukemissa 68-108 (35-49).

Tilastoykköset

Korihaiden isänpäiväillan pisteykkönen oli 21 pistettä ja 7 levypalloa viimeistellyt Jalen Henry. Toinen uusi haipeluri Trey Zeigler onnistui kahmimaan tililleen tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levyrillä ja jakeli myös 3 syöttöä.

Seagullsin tilastokärjeksi kapusi Antti Kanervo (21/3/2).

Ottelun koko tilastorivi löytyy täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Aloitimme joukkueena hyvin ja tulimme kovaa puolustuspäähän. Onnistuimme alussa saamaan stoppeja ja nopeita pisteitä, mutta pelin edetessä teho hiipui, emmekä pystyneet pitämään alun energiaa yllä.” – ensimmäisen kotiottelunsa haipaidassa pelannut Jalen Henry.

Ottelun hai

Energisesti sekä itse pelissä että vaihtopenkin puolella esiintynyt Jalen Henry on toivottu lisä joukkueeseen monin tavoin. Toivottavasti pelurin energinen kannustus ja hyvät peliotteet tuovat pian samankaltaista fiilistä myös loppujoukkueeseen.

Seuraava ottelu pelataan jo tulevana keskiviikkona, kun Uusikaupunki Areenalle saapuu Tampereen Pyrintö. Matsi alkaa tutusti klo 18.30.