Setumo Bodibe valmentajaksi Korihaihin

20.06.2022

Setumo Bodibe valmentajaksi Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt 1+1-vuotisen valmentajasopimuksen tamperelaislähtöisen Setumo Bodiben kanssa. Bodibesta tulee edustusjoukkueen apuvalmentaja sekä hän tulee vahvistamaan seuran junioritoimintaa ja -valmennusta. Bodibe tuo seuraan vahvaa osaamista taito- sekä fysiikkavalmennuksesta.

– Hyvillä mielillä tulen Korihaihin! Olen innostunut siitä, miten seura haluaa mennä eteenpäin ja kehittää omaa toimintaansa. Korihailla on selkeä suunta, joka on mulle tärkeää, koska haluan toimia samalla tavalla. Olen tuntenut Teron (päävalmentaja Vasell) jo pidemmältä ajalta ja meidän valmennusfilosofiat sopivat toisiinsa. Lisäksi seuran kanssa käytyjen keskustelujen kautta tuli sellainen fiilis, että olemme kaikki samalla sivulla, Bodibe kertoo tuntemuksistaan tulla Korihaihin.

27-vuotias Bodibe on nuoresta iästään huolimatta ollut monessa valmennustehtävässä mukana. Koripallossa hän on toiminut valmentajana Tampereen Pyrinnössä, BC Nokiassa, Oulun NMKY:ssä sekä Jyväskylä Basketball Academyssä. Tehtävät ovat vaihdelleet seuran edustusjoukkueiden valmennuksesta juniorivalmennukseen.

– Yksi isoin asia, mikä mua houkutti, oli Teron ja koko Korihaiden tavoite panostaa pelaajien kehittämiseen. Se on itselleni isoin intohimo valmentamisessa, puhuttiin sitten kokeneemmasta pelaajasta tai junioripelaajasta.

Bodibe on erikoistunut taito- sekä fysiikkavalmennukseen. Hän on toiminut mm. Sasu Salinin, Topias Palmin ja Anniina Äijäsen henkilökohtaisena valmentajana. Fysiikkavalmennusta hän on harjoittanut monen koripallojoukkueen mukana.

– Odotan eniten sitä, että pääsen tutustumaan uusiin pelaajiin ja keskustelemaan heidän kanssaan siitä, miten he näkevät oman uransa kehittyvän ja mitkä ovat seuraavia askeleita. Yritetään löytää ratkaisuja, joilla päivittäisestä tekemisestä saadaan riittävän laadukasta, jotta pelaajien tavoitteet olisivat realistisia, Bodibe kertoo odotuksistaan.

Korihaiden sopimustilanne 20.6.2022:

Pelaajat: Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Trey Niemi, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Tommi Lehtonen, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen ja Manuel Barnes.

Valmennusjohto: Tero Vasell (päävalmentaja), Setumo Bodibe (valmentaja) ja Leena Lalla (fysioterapeutti).