Syksyn kotipelit päätökseen Pohjanmaan ylpeyttä vastaan

18.12.2019

Syksyn kotipelit päätökseen Pohjanmaan ylpeyttä vastaan

Syyskauden viimeinen kotiottelu pelataan illalla hallitsevaa mestaria vastaan. Kuva: Vilma Sappinen

Viimeinen kotimatsi ennen joulua on hallitsevaa mestaria vastaan. Meille kohtuullisen hankala vastustaja Kauhajoen Karhu on nyt sarjassa kolmantena, mutta kärkikaksikkoon on kertynyt aika paljon eroa. Silti Kauhajoki on viime vuosien tapaan yksi suurimmista mestarisuosikeista.

-He tekevät kaiken kentällä huolellisesti ja hyvin. On kyse sitten screenien tekemisestä, niiden käyttämisestä, syötöistä tai mistä tahansa. Se on ammattilaisten jälkeä, hailuotsi Jarno Nikula hehkutti tulevan vastustajan toimintatapaa.

Ja sama mies se taas vetelee naruista oman vainunsa mukaan. Karhun takamiestä Bojan Sarcevicia voidaan jo pitää yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelintekijöistä Korisliigassa. Tämän kauden syöttökeskiarvo (4,47) oikeuttaa sarjassa sijaan kymmenen.

Karhun ryhmässä pisteet jakautuvat useammalle miehelle ja kukaan ei yksinään loista pinnatilastossa. Samuel Givensin keskiarvo 16,9 on paras ja tässä ollaan vasta sijalla 16 Korisliigassa.

Korihait lähtee syksyn viimeiseen kotimatsiin sillä fiiliksellä, että vieraspelien vapautunut tunnelma pitää saada myös kotikentälle. Joukkueen uusi tulokas Richaud Pack on saanut jo yli viikon tutustua joukkueen pelitapaan ja saatetaan nähdä parketilla jo keskiviikon kohtaamisessa.

Ylösheitto Uusikaupunki Areenalla tapahtuu tuttuun arkiseen tapaan klo 18.30. Suora lähetys Elisa Viihde Sportilla starttaa kymmentä minuuttia aiemmin.