Taisteluilme hyvä, viimeistely ontuva – haiparvi jäi Karhun jalkoihin

22.02.2017

Taisteluilme hyvä, viimeistely ontuva – haiparvi jäi Karhun jalkoihin

Pohitullin lehtereillä istui tänään poikkeuksellisen turhautunutta yleisöä, eikä ihme. Niin monta kertaa sama peli ollaan jo tällä kaudella nähty. Kohtalaisen reippaan alun jälkeen haiparvi jää käytännössä kolmen jakson ajaksi noin kymmenen paunan päähän, kaivaa ottelun loppupuolella naftaliinista taisteluasenteen ja kaventaa eron enää muutamaan pisteeseen. Ratkaisuhetkillä sorrutaan kuitenkin hätäisiin virheisiin ja varmatkin heitot korin alta pomppivat korirenkaan väärälle puolelle.

Näin tänäänkin. Ottelu seurasi pähkinänkuoressa edellisten ottelujen tunnelmia. Vahvan alun jälkeen kotijoukkue sortui jo ensimmäisella jaksolla virhevaikeuksiin, päästäen Karhun nakuttamaan palloa pussiin vapaaheittoviivalta monta kertaa. Ensimmäisen jakson päätteeksi penkkikomennossa käytiin seitsemän pinnan takaa-ajoasemassa (16-23), puoliajalla ero oli tuplaantunut (29-43).

Keltapaidat onnistuivat säilyttämään taisteluasenteensa silti pelin toisella puoliskolla. Ero ei päässyt repeämään missään vaiheessa mahdottomaksi ja viimeisellä neljänneksellä pyttyyn onnistuttiin löytämään vielä lisää törinää. Viitisen minuuttia ennen loppusummeria Mikael Herbert paukatti kaksi peräkkäistä koria kaaren takaa kaventaen eron enää viiteen pisteeseen. Kun Emmanuel Holloway ja Mikko Jalonen seurasivat Karhun vapareiden jälkeen esimerkkiä hyppyheitoillaan, oli eroa enää kolme pinnaa. Jalosen onnistui kahmaisemaan komean puolustuslevyrin toisessa päässä, mutta nopea syöttö venähti pitkäksi ja paukahti takaseinään. Kun tämän jälkeen Karhun Juho Lehtoranta nakkasi kovan kolmosen toisessa päässä ja Gary Johnson tuhri oman tilanteensa korin alla askelrikkeeseen, oli peli käytännössä pelattu. Hyvä taistelun päätteeksi loppunumeroiksi kirjattiin 70-81.

Mikael Herbert onnistui hyvin Karhua vastaan. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Karhuluotsi Sami Toiviainen oli luonnollisesti tyytyväinen pelin lopputulokseen, vaikka joka osa-alueella joukkue ei hänen mukaansa suunnitelmien mukaisesti onnistunutkaan.

– Eka puoliaika oli meidän voiton salaisuus. Oltiin kurinalaisia ja tehtiin asioita, joita käytiin Korihaista etukäteen läpi. Meillä oli tilaisuus tappaa peli jo ennen puoliaikaa, kasvattaa ero pariinkymmeneen pinnaan, mutta siinä kohtaa heitettiin tärkeitä heittoja ohi. Puoliajalla sanoin lähinnä, että Hollowaylle ei saa antaa sitä ensimmäistä kolmosta, jotta hän ei saa fiilistä päälle, Jalosen Mikon ei saa antaa hallita peliä ja eikä päästää Miksua ottamaan yhtään vapaata kolmosta. Kaikkia näitä näkyi kuitenkin, eli ei me niissä sitten enää onnistuttu lähimainkaan niin hyvin kuin olin ajatellut.

Haikoutsi Jarno Nikula kiitteli omiaan jälleen taistelevasta asenteesta.

– Toinen puoliaika oli erittäin hyvää taistelua. Ja sitä tällä joukkueella on tehtävä, taisteltava. Meillä ei ole sarjan taitavin joukkue, mutta taistelulla voi voittaa paljon. Se voitto nyt vaan antaa odottaa itseään, Nikula ruoti.

Vetoakin päästiin lyömään, kun paikallislehden edustaja kysyi Miksu Herbertiltä, tuleeko Korihaille vielä tällä kaudella voittoa runkosarjassa.

– Kyllä. Löisin vaikka vetoa sen puolesta, Herbert sanoi varmana.

Samaa mieltä oli myös vierasjoukkueen valmentaja.

– Jos Korihait vaan pystyy pitämään tämän jälkimmäisellä puolikkaalla nähdyn taisteluasenteen, voittoja tulee varmasti. Yksittäinen syy Korihaiden viimeiseen sijaan sarjataulukossa lienee pieni ulkomaalaispelaajabudjetti, Toiviainen asetteli.

Taistelemaan lähdetään seuraavaksi perjantaina 24.2. Joensuuhun, kun klo 18.30 alkavassa matsissa kohdataan sarjataulukossa neljäntenä keikkuva Kataja. Matsi näkyy jälleen suorana Fanseat-suoratoistopalvelun kautta.