Tangokuningas ja oopperalaulaja Mika Pohjonen esiintyy Uudessakaupungissa 11.10.

20.09.2015

Tangokuningas ja oopperalaulaja Mika Pohjonen esiintyy Uudessakaupungissa 11.10.

Korihait tuo tangokuningas ja oopperalaulaja Mika Pohjosen Uuteenkaupunkiin lokakuussa. Kuninkaan kauneimmat laulut-konsertti järjestetään Uudenkaupungin uudessa kirkossa sunnuntaina 11.10. kello 17 alkaen.

Mika Pohjonen esiintyy Uudessakaupungissa lokakuussa.

Mika Pohjonen esiintyy Uudessakaupungissa lokakuussa.

Mika Pohjonen tuli suuren yleisön tietoisuuteen voittamalla Tangokuninkuuden Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 1992. Voiton myötä hän oli vuosia suomalaisten tanssilavojen kestosuosikki ja levytti tuona aikana seitsemän pitkäsoittoalbumia. Viime vuosina Pohjonen on tullut paremmin tunnetuksi oopperalaulajana, ja hän on kuulunut jo vuosia suomalaisen oopperataivaan tähtikaartiin ja hänen italialaistyyppinen, lyyris-dramaattinen tenoriäänensä on valloittanut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Suomen Kansallisoopperan solistina Mika Pohjonen on esiintynyt useimmissa italialaisen oopperakirjallisuuden sankarirooleissa ja hän on laulanut myös suurten venäläisten oopperoiden vaativimmat tenoriroolit. Mika Pohjonen on oopperauransa ohella esiintynyt myös useiden sinfoniaorkestereiden solistina eri puolilla maailmaa. Hänen mieleenpainuvimmat esiintymiset ovat tapahtuneet muun muassa Madridissa, Tukholmassa, Pamplonassa, Barcelonassa sekä Tokiossa.

”Kirkko on erinomainen ympäristö laulaa ja esiintyä. Ohjelmaa en ole konserttiin vielä laatinut, mutta eiköhän me liikuta kirkkoon sopivalla ohjelmalla”, kertoo Mika Pohjonen. ”Edelliseen viitaten, oma lähtökohtani on, että kirkossa esitettävät laulut tulee olla paikkaan sopivia, eli kirkko ei ole lähtökohtaisesti viihdemusiikin näyttämö”, jatkaa Pohjonen.

”Mukava tulla Uuteenkaupunkiin konsertoimaan vuosien jälkeen”, tunnelmoi edellisen kerran Uudessakaupungissa pitkälti toistakymmentä vuotta sitten esiintynyt Mika Pohjonen. ”Uudenkaupungin kirkko on paikkana uusi tuttavuus ja kirkkojen akustiikat ja kirkot muutoinkin ympäristönä ovat aina mielenkiintoisia”, päättää Pohjonen.

 

”Mika Pohjosen konsertin idea ja järjestelyt lähtivät liikkeelle kesäkuun alussa pidetyssä ideariihessä”, kertoo Korihaiden toiminnanjohtaja Marko Ruohola. ”Vastaavaa tapahtumaa ei ole Uudessakaupungissa vähään aikaan järjestetty, joten nyt on hieno mahdollisuus lähteä kokemaan jotain hienoa syksyn keskelle”, päättää Ruohola.

Kuninkaan kauneimmat laulut-konsertin liput maksavat 30 euroa ja liput ovat myynnissä Gasthaus Pookissa, Kirja-Vakassa sekä Korihaiden toimistolla ja edustusjoukkueen kotipeleissä. Kattavan menuun sisältävä konsertti-illallinen järjestetään Pookissa konsertin jälkeen. Illallisvaraukset voi tehdä suoraan Pookiin tai sähköpostilla Marko Ruoholalle, marko.ruohola@korihait.fi. Konserttijuliste_Korihait

IMG_7716