Tappioputki vihdoin katki Tampereella

1.03.2017

Tappioputki vihdoin katki Tampereella

Kaikki putket päättyvät aikanaan, niin onneksi ikuisilta tuntuvat tappioputketkin. Haiparven edellisestä voitosta tuli tänä aamuna kuluneeksi 91 päivää. Tuohon aikaan mahtuu valtava määrä taistelua, verta, hikeä ja varmasti kyyneleitäkin. Tappion karvasta kalkkia nieleskeltiin jopa 17 peräkkäisen ottelun jälkeen, toisinaan tiukempien, välillä selkeämpien otteluiden päätteeksi. Apina selässä tuntui kasvaneen jo gorillan mittoihin, eikä hyvin alkaneet loppukirit jaksaneet viedä loppuun asti.

Helpotus onkin ehkä turhan lievä ilmaisu kuvailemaan koko joukkueen tunnelmia, kun tappioputki saatiin vihdoin poikki Tampereella. Kahden peräpään joukkueen kohtaaminen ei ollut joka hetki kaunista katseltavaa, mutta viimeinkin petokala rohkeni pitää voitosta kiinni ja vei ottelun lopulta luvuin 67-71.

Pitkäksi venähtänyt tappioputki saatiin katki Pyynikillä. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Paremmalla sykkeellä otteluun lähti kotijoukkue Pyrintö, joka napsi heti alkuun pienen eron pelikaveriin nähden. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen peli oli kuitenkin tasoissa 10-10, kunnes Pyrintö nykäisi ja kotijohdossa 23-13 lähdettiin lopulta toista jaksoa kohti. Seuraavan viiden minuutin aikana haipaidat onnistuivat korinteossa vain kertaalleen, mutta kykenivät loppujakson aikana kipuamaan kuitenkin lähemmäs kotijoukkuetta. Väliaikamakkaroita natusteltiin lukemissa 35-28.

Puoliajan jälkeen kotimaiset työmyyrät Mikael Herbert ja Panu Peltokangas nostivat petokalan mukaan voittotaisteluun. Herbert härnäsi Ricky Minardin sortumaan epäurheilijamaiseen virheeseen ja viimeisteli vapaaheittojen lisäksi pallon pussiin vielä korin alta ja upotti tästäkin tilanteesta tuomitun vaparin tehden viisi peräkkäistä pistettä käytännössä samasta tilanteesta. Kun Peltokangas herätteli porukkaa vielä kolmosella, oltiin viimeisellä tauolla enää kahden pinnan päässä.

Jännitys säilyi lähes pelin viimeisille sekunneille asti, mutta erityisesti Pyrinnön heikko kolmosprosentti (4%) pomputti palloa haiden suuntaan. Petokala oli lopussa aktiivisempi ja vei pinnat lopulta mukanaan Uuteenkaupunkiin luvuin 67-71. Samalla juhlitaan Korihaiden kauden ensimmäistä vierasvoittoa.

Haikoutsi Jarno Nikula oli pelin jälkeen helpottunut mies.

– Tuli siellä joitain virheitäkin, mutta nyt kun se voitto saatiin, niin mietitään niitä negatiivisia sitten vasta huomenna. Hyvin pysyttiin tänään mukana, vaikka Pyrintö kävi pari kertaa ihan tuntuvassakin johdossa. Panu oli erittäin hyvä ja teki kolme hyvää ratkaisukolkkia. Samoin Aapeli (Alanen) toi hyvää energiaa kentälle ja myös Marcus (Van) onnistui, Nikula ruoti.

Tunnelma on haileirissä jaksanut pitkän tappioputkenkin keskellä pysyä hyvänä, mutta voitto huojensi omalla tavallaan silti koko porukkaa.

– Kyllä jätkät nyt ansaitsivat tämän voiton. Jaksavat viikosta toiseen treenata kovaa ja ollaan lähellekin päästy, mutta se viimeistely on antanut odottaa itseään. Nyt otettiin seuraava askel ja voitettiin.

Perjantain KTP-peliin Nikula meinasi alkaa valmistautua bussin kaartaessa kotikaupunkiin puoliltaöin.

– Se tulee olemaan taas täysin erilainen peli. KTP on pöllyttänyt meitä jo kolmesti tällä kaudella ja on meille vaikea vastus aggressiivisuudessaan. Mitään poppakonsteja ei ole, mutta olisihan se porukka mukava voittaa, Nikula suunnitteli.

Ylihuomenna perjantaina 3.3. vedetään siis pelitossut jälleen jalkaan ja lähdetään voittamaan KTP:ta klo 18.30 alkavassa ottelussa Uusikaupunki 400 -Areenalla.