Tärkeät pinnat Kobrien mukana Lapualle

8.01.2020

Tärkeät pinnat Kobrien mukana Lapualle

Lapualaiset puolustettua Trey Zeiglerin kiitettävästi pois ajoista, avautui Richaud Packille tilaa viimeistellä.

Asetelmat

Jos panoksia onkin jokaisessa Korisliiga-ottelussa, oli niitä keskiviikkoiltana Uusikaupunki Areenalla käydyssä taistelussa erityisen paljon. Lapualta Uuteenkaupunkiin saapunut Kobra-lauma on yksi niistä joukkueista, joita Korihailla on mahdollisuus kevään aikana sarjataulukossa vielä tosissaan hätyytellä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Lapualla dramaattisesti petokalan yhden pisteen voittoon viimeisellä sekunnilla Jalen Henryn onnistuessa tippaamaan pallon koriin. Myös ensimmäinen kohtaaminen kauden alussa oli jo Korihaiden hyppysissä, mutta Kobrat kaivoi pinnat tuosta kohtaamisesta.

Korihaita viime viikkoina riivannut kuumetauti piti Vesa Heinosen pois pelikentältä illan ottelussa, muuten matsiin päästiin koko ryhmällä.

Matsin kulku

Kuten ennakkoon osattiin odottaa, ottelusta muodostui tasaväkinen kamppailu. Matsin suuri merkitys tuntui näkyvän erityisesti kotijoukkueen joukoissa pienenä hermoiluna, eivätkä Pohitullin kotikorit olleet taaskaan omien puolella. Ensimmäinen vartti oteltiin tasaväkisesti ja piikkipaikalla käytiin vuorovedoin. Lapualaiset onnistuivat nipistämään puoliajalle neljän pinnan johdon ja samaisen neljän pisteen päässä oltiin myös ottelun viimeisellä tauolla.

Viimeisen erän alkuun Lapuan Brandon Boggs nosti vieraille kaksi lisäpistettä ja heti perään Juho Lehtoranta onnistui kaaren takaa kasvattamaan Kobra-johdon yhdeksään pisteeseen. Korihait haki vauhtia aikalisältä, mutta ei Elias Eerikinharjun onnistuneesta kolmosesta huolimatta pysyneet enää heittojyvän löytäneen Kobra-ryhmän perässä, vaan heitot kolisivat nyt jo turhankin tuttuun tapaan korirautoihin. Lapualaiset pääsivät luikertelemaan kotimatkalle voittajina loppunumeroin 82-94.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi Richaud Pack joka kasasi 21 pistettä ja 2 levypalloa. Napakat tilastorivit tupla-tuplillaan tehtailivat myös syntymäpäiväänsä tänään juhliva Jalen Henry (18/13) sekä Trey Zeigler (17/13).

Kobrilta ykkönen oli Jordan Capps (26/4/2).

Ottelutilastot löytyvät täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Me ei voida voittaa yhtään ketään, jos meillä ei ole ylienergiaa. Tänään ei intensiteettiä minusta ollut.” -Korihaiden valmentaja Jarno Nikula

Ottelun hai

Vähitellen korkin heittonsa päältä irroittanut Richaud Pack osoitti pirteitä otteita tänään ja saa siten pukea ylleen ottelun hain viitan.

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan Uusikaupunki Areenalla viikon kuluttua keskiviikkona 15.1. klo 18.30. Tuolloin jälleen tarjolla isot kaksi pinnaa, kun vastaan saapuu vain pykälän petokalan yläpuolella sarjataulukossa majaileva Ura Basket.