Täyden kympin tavoittelua sunnuntaina

6.04.2019

Täyden kympin tavoittelua sunnuntaina

Kauden 2018-19 runkosarjan toiseksi viimeiseen kotipeliin lähdetään Uusikaupunki Areenalla sunnuntaina klo 17. Vastaan luikertaa kobralauma Lapualta. Kuva: Vilma Sappinen

Numero kymmenen merkitsee monia asioita. Se on komeillut monen futissuuruuden selässä ja samainen numero on suomalaisessa koulujärjestelmässä erinomaisuuden symboli. Kymppiä tavoittelee myös Korihait sunnuntaina. Nyt haetaan suoritusta, joka täyttäisi parhaimman arvosanan tunnusmerkit ja lisäksi haussa on kauden kymmenes voitto. Esteenä on pohjanmaalainen käärme, Lapuan Kobrat.

Voitto runkosarjan toiseksi viimeisestä kotipelistä auttaisi petokalaa jättiläisen askeleen lähemmäksi suoraa säilymistä. Kobria tämä tuskin kiinnostaa, joukkue omaa vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin ja tekee kaikkensa noustakseen vielä kahdeksannelle paikalle.

Ukilaisten jenkkikokoonpanoa ei enää tarvitse arvuutella Brandon Conleyn lähdettyä. Stephon Jelksin rooli nousee nyt huomattavasti, sillä korinaluspelaamisessa tarvitaan Jelksiä paljon enemmän.

Kobrilla on ylivoimaisesti vähiten syöttöjä koko sarjassa ja tästä on helppo päätellä jotain pelitavasta. Yksilötaidolla elellään ja välillä se toimii todella tehokkaasti. Kobrien kaikilla jenkeillä on parempi pistekeskiarvo kuin yhdelläkään haipelaajalla. Tästä voi päätellä nelikon arvon joukkueelleen.

Korihait on vienyt kaksi keskinäistä kohtaamista kolmesta. Viimeksi Pohitullissa eroksi jäi vain yksi piste (79-78), kun Lapuan Khalil Smallin viime hetken heitto ei uponnut. Lapualla puolestaan haiparvi hallitsi pitkään, mutta viimeisellä neljänneksellä iski väsymys ja sitä kautta tuli vino pino menetyksiä. Lapua rullasi 89-80 voittoon.

Sunnuntain jälkeen Korihailla on vielä kolme peliä jäljellä. Korihait ja Lapua aloittavat väännön Uusikaupunki Areenalla kello 17.