Tiukkaa settiä välipäivien ratoksi

27.12.2019

Tiukkaa settiä välipäivien ratoksi

Välipäivien kinkunsulattajaisiin matkataan Helsinkiin haastamaan sarjakärki. Kuva: Vilma Sappinen

Ihan hirveästi ei kannata perhosia liihotella pötsin pohjalle. Korihait saa vastaansa joukkueen, joka tekee Korisliigassa eniten pisteitä, menettää palloa ylivoimaisesti vähiten, antaa selkeästi eniten koriin johtavia syöttöjä ja vielä heittää kolmosia parhaalla tarkkuudella. 

Näillä meriiteillä myös luonnollisesti johdetaan sarjaa. Ja joukkuehan on siis Helsingin Seagulls. Kaksi joukkuetta ovat muista irti ja Vilppaan kanssa Seagulls hyvin todennäköisesti ratkaisee, kumpi ottaa runkosarjan ykkösen tittelin.

Pääkaupungin lokkiparvesta voisi mainita monia asioita joukkueen sisältä, mutta eniten tekee mieli nostaa suomalaisten tulivoima kaaren takaa. Antti Kanervo, ikinuori Timo Heinonen ja Shawn Huff ovat kaikki yli 40 prosentin kolmosheittäjiä. Myös jenkeistä Richard Williams sekä joukkueen paras pistemies Elijah Stewart pääsevät tähän kastiin. Seagullsilla on peräti kuusi tarkempaa kaukoheittäjää kuin Korihailla tilastojen mukaan. 

Jos sitten lopetetaan vastustajan kehuminen, kyllä mekin koripalloa osataan pelata. Voittamattomana kotikentällään edennyt Seagulls on hyvä paikka aloittaa joulun jälkeinen aika. Kovaan pelitempoon päästään varmasti ja paineet voitosta ovat minimaaliset. Korihaiden puolustuspeli on parantunut ja vastustaja ei enää hurjastele yli 100 pistettä kuin harvoin. Tässä olisi nyt hyvä tavoite, siis pitää isännät alle sadan pinnan. Ei muuta kuin ehjä 40-minuuttinen pöytään ja katsotaan, mihin se riittää.

Suoran lähetyksen ottelusta esittää Elisa Viihde Sport klo 16.50 alkaen. Ottelu starttaa klo 17.