Toiviaisen heittosirkus saapuu Poharille

5.01.2019

Toiviaisen heittosirkus saapuu Poharille

Justus Kilpisen Pyrintö saapuu loppiaiskoitokseen Pohitulliin sunnuntaina. Kuva: Studio FotoMika

Tampereen Pyrintö on tullut tällä kaudella tutuksi kahdesta hyökkäyspään asiasta. Joukkue tekee koreja riuskalla tahdilla (93,9 pistettä per peli) ja kaaren taakse ei parane äijiä unohtaa yksikseen seisoskelemaan. Pallot nimittäin tippuvat kovalla prosentilla korisukan läpi. Näin ollen hieman yksinkertaisemmallakin logiikalla on selvää, että Korihaiden puolustus on erittäin tärkeässä roolissa kun Pyrintö saapuu Poharille loppiaisen ratoksi.

Yksi sarjan kokeneimmista valmentajista Sami Toiviainen, on löytänyt toimivan kemian ryhmäänsä. Joukkueella on kaksi luotettavaa pelintekijää (Jaylon Tate ja Antero Lehto), jotka kykenevät myös itse viimeistelemään.

Toiviaisen heittosirkuksen päätähdet ovat olleet Eron Harris (47,3%) ja Jaylon Tate (46,3%), jotka keikkuvat kolmostarkkuuksissa Korisliigan sijalla kolme ja neljä. Myös Osku Heinonen paiskii ”kolkkeja” yli 40 prosentin osumatarkkuudella.

Korihaiden loppusyksy oli repaleinen loukkaantumisten takia. Ryhmässä on toistaiseksi viisi amerikkalaista. Pelintekijä Mario Edwards on ollut jo harjoituksissa ja hänen kanssaan sairastuvalla ovat olleet Emil Djeen sekä Miikka Marttinen, joiden tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Uusi tuttavuus Chris Jenkins ei ole vielä kotiyleisölle tuttu, mutta tehnee debyyttinsä sunnuntaina.