Topias Kuukkanen ja Mario Edwards haipaitaan

16.07.2018

Topias Kuukkanen ja Mario Edwards haipaitaan

Mario Edwards

Seuraavat palaset Korihaiden palapeliin kiinnitettiin viikonloppuna. Salon Vilppaasta haipaitaan siirtyy Topias Kuukkanen. Toinen jenkkihankinta on puolestaan pelintekijä Mario Edwards.

Valmentaja Damion Dantzler oli mielissään saadessaan tutun kaverin pyörittämään joukkueen peliä.   30-vuotias Edwards jakeli passeja edelliskaudella Danzlerin alaisuudessa Lapualla, jolloin Kobrat eteni puolivälieriin. Nyt mies palaa tutun koutsin oppien pariin.

Olemme onnekkaita, että saimme Marion riveihin. Hän aloitti viime kauden Kreikan liigassa, mutta seuran talousongelmien takia pelasi vain neljä peliä. Uutta pelipaikkaa ei löytynyt, nyt hänellä on uusi agentti ja useammasta vaihtoehdosta hän valitsi meidät, Dantzler iloitsi.

Dantzler luonnehti Edwardsia erinomaiseksi joukkuekaveriksi, joka hallitsee syöttämisen ja on erityisen taitava pick and rolleissa.

191-senttinen Edwards valmistui Coastal Carolinan yliopistosta vuonna 2010 ja on pitkällä ammattilaisurallaan pelannut Itävallassa, Brasiliassa, Unkarissa, Serbiassa ja Slovakiassa.

Lapualla pelatessaan Edwards oli Korisliigan yhdeksäs syötöissä ja kolmosprosentti (48,8%) oli sarjan toiseksi tarkin.

 

Topias Kuukkanen. Kuva: Vilpas Vikings

Suomalaissektoriin tulee vahvistusta Salon suunnalta. 26-vuotias Topias Kuukkanen on seilannut kaksi viimeistä kautta viikinkipurrella Salon Vilppaassa. HoNSun kasvatti on jäänyt pienelle peliajalle kivikovassa Vilppaan ryhmässä ja hakee nyt uutta nostetta Uudestakaupungista.

Topias on potentiaalinen kaveri, mikä muistuttaa aika lailla yhtä viime kauden pelaajaamme. Hän tuo meille lisää heittovoimaa ja hiukan lisää tehoa myös puolustukseen viime kauteen verrattuna, Dantzler arvioi.

Kuukkanen ehti pelata seitsemän kautta divarissa ennen Saloon siirtymistä. Viimeisellä divarikaudella syntyi 17,1 pinnaa per peli, millä hän oli aivan Korihaiden Mikko Jalosen ja Marcus Vanin kannoilla pistetilastossa.

Seuraavia pelaajauutisia haileiristä on odotettavissa loppuviikosta.