Tulisiko trillerin uusinta?

10.02.2017

Tulisiko trillerin uusinta?

Tuskinpa Jarno Nikula ja Gerald Lee sr. arvasivat 22 vuotta sitten pelatessaan haipaidassa Kouvoja vastaan finaalisarjaa, että herrat ovat nyt Korihaiden peräsimessä johtamassa joukkojaan kohti Kouvoja ja yrittämässä tappioputken katkaisemista.

Tai ehkä tiesivätkin? Aika velmuja sällejä kun ovat. Silloin Kouvot meni mestaruuteen asti voitoin 1-3 ja Korihait otti viimeisimmän mitalinsa, hopeisen sellaisen.

Niin tai näin, niin lauantaina pelataan. Finaaliparia näistä joukkueista ei tänä vuonna tule, mutta panoksia on siltikin. Korihait on hävinnyt 13 putkeen ja uskottavuus olisi palautettava, Kouvot taas tarvitsee lisäpinnoja päästäkseen pudotuspeleihin.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti ja molemmat kamppailut ovat menneet Kouvojen nimiin. Poharilla peli oli ikimuistoinen. Muutama sekunti pelikellossa ja haiparvi johti kolme pinnaa. Kouvot ryntäsi vielä hyökkäykseen ja eikös siellä Michael Cuffee päivystänyt kulmassa palloa odotellen. Peliväline Cuffeelle ja pallo pussiin summerin soidessa. Tämä lamautti kotijoukkueen ja Kouvot marssi jatkoaikavoittoon.

Pistetilaston kolmonen Steven Pledger pysyi viimeksi pitkään aisoissa, mutta yksi onnistunut heitto herätti Pledgerin ja tulosta syntyi. Kouvojen jenkkikvartetti on hyvin roolitettu ja kantaa isoa vastuuta joukkueen menestyksestä. Itse asiassa Kouvojen kaikki jenkit ovat pinnatilastossa korkeammalla kuin yksikään haijenkki. Rakeem Buckles on ainoa, joka enää pystyy tällä menolla ohittamaan Marcus Vanin levyritilastossa. Buckles on pitkäksi pelaajaksi myös erinomainen syöttelijä.

Unohtaa ei missään nimessä sovi Tuomas Hirvosta. Lupaava pelintekijä jakelee palloa tyylikkäästi ja pystyy itsekin ratkaisemaan. Mainittava on myös Arttu Saarijärvi sekä Korihaiden mukana sarjanousua juhlinut Nicolai Andersen.

Korihaiden terveystilanne on vaihdellut hurjasti viime viikkoina, mutta Lapualla oli pitkästä aikaa koko ryhmä jalkeilla. Ennakkoa kirjoitellessa oli vielä treenit jäljellä eli toivotaan kaikkien pysyvän ehjänä. Uusi trilleri pystyyn ja nyt pelataan se viimeiseen sekuntiin asti.