Tuukka Kotti ja hemmetin hyvät jenkit aisoihin

5.03.2019

Tuukka Kotti ja hemmetin hyvät jenkit aisoihin

Kuinka Tuukka Kotti ja jenkknelikko saadaan aisoihin huomenna Uusikaupunki Areenalla? Pallo nousee klo 18.30. Kuva: Vilma Sappinen

Siinä on se kvintetti, joka haikapteeni Marius Van Andringan mielestä olisi laitettava kuriin ja järjestykseen, mikäli keskiviikon sarjapelistä halutaan pisteplakkariin täytettä. Helsinkiläinen Seagulls kyttää viimeisiä pudotuspelipaikkoja yhdessä BC Nokian ja Lapuan kanssa. Näihin karkeloihin ei haluta kutsumattomia vieraita, mutta petokala mielellään pistäisi lusikkansa play-off soppaan.

Tuukka Kotti, Mikko Jalosen pelikaveri nuoruusvuosilta Forssasta, alkaa olla jo Korisliigaikonin maineessa. 37 vuoden iässäkin mies on levypallotilaston kakkonen koko sarjassa ja pisteitäkin kertyy 13,6 ottelua kohden. Lisäksi Kotti taitaa puolustamisen niksit erinomaisesti.

Seuraava murhe on 185-senttinen pikakiituri Juwan Staten. Kesken kauden helsinkiläisten peliä johtamaan hankittu Staten ratkaisee tarvittaessa itse (17,2p. Per peli) ja syötöt lähtevät myös tarkasti. Tässä on sitten Korihaiden Topias Kuukkasella sekä muilla nopeakinttuisilla kavereilla työsarkaa.

Toinen nosto laadukkaasta Seagullsin jenkkinelikosta on Wayne Blackshear. Sarja-avauksessa mies rokotti haiparvea peräti 35 pisteen arvoisesti. Blackshear oli välillä poissa kentiltä loukkaantumisen vuoksi, mutta on hyvänä päivänä vaikea pideltävä.

Korihait lähtee hakemaan toista peräkkäistä kotivoittoa ja uskoo siihen sataprosenttisesti.

-Muutamme hyökkäämistä vastustajan mukaan, mutta nyt meillä on identiteetti, sekä itseluottamus korkealla. Jos pystymme voittamaan Seagullsin, niin pudotuspelihaave on enemmän kuin realistinen, Van Andringa latasi tutun suoraan tyyliinsä.

Korihaiden ja Seagullsin vääntö starttaa Poharilla kello 18.30 keskiviikkona.