Uuden ajan peli numero yksi

13.01.2018

Uuden ajan peli numero yksi

Jokos saataisiin tilanne tasoittumaan? Korihaiden pitkään kestänyt muutoskierre näyttäisi rauhoittuvan. Nyt on päästy treenaamaan Damion Dantzlerin alaisuudessa jo hieman pidempään. Viimeisen amerikkalaiskiinnitys Kevin Bracy-Davis on saanut tutustua ukilaisten kuvioihin ja myös Matt Gibson on pelikunnossa. Voidaan siis sanoa, että kausi alkaa uudelleen tästä kohdasta ja ensimmäinen peli on Joensuussa Katajaa vastaan sunnuntai-iltana.

Petokalapoppoo matkasi itään jo lauantaina. Takana on hyvä harjoitusviikko, joka toivottavasti näkyy myös pelisuorituksessa.

-Positiivisella mielellä ollaan, kun viikko on mennyt hienosti. Katajaa on ollut vaikea scoutata, koska emme tiedä tarkkaan heidän pelaavaa kokoonpanoaan, Korihaiden kakkosluotsi Petri Helminen pohdiskeli.

Aivan ihannetilanteessa ei haileirissä vieläkään olla. Sean O’Brienin polvi ei kestä pelaamista ja Kenney Funderburk korvaa O’Brienin. Mikael Herbert on poissa pidempään.

-Vasta Seanin tulon jälkeen tiedämme kunnolla meidän tason, mutta tämäkin on silti jo parempi tilanne, Helminen vertaili.

Europelit ovat verottaneet Katajan keskittymistä Korisliigaan. Joukkue taistelee huipputasaisessa keskikastissa, jossa toisena olevan ja kahdeksannen eroa ei ole kuin kaksi voittoa. Sarjapinnoista pidetään siis hyvää huolta joka pelissä.

Katajan parhaat pistemiehet ovat olleet Damier Pitts (keskiarvo 15,3), Wesley Saunders (15,1) sekä Ilari Seppälä (14,8).