Vajaamiehinen Korihait ratkaisi runkosarjan voiton hurjalla taistelulla

8.03.2015

Vajaamiehinen Korihait ratkaisi runkosarjan voiton hurjalla taistelulla

Korihait joutui sunnuntaiseen koitokseen sarjakolmonen ONMKY:tä vastaan pahasti vajaamiehisenä, mutta ei antanut sen haitata. Hurjasti taistellut Korihait roikkui 35 minuuttia oululaisten mukana ja nykäisi lopussa Mikko Jalosen, Mikael Herbertin ja Adrien Colemanin johdolla karkuun. Runkosarjan voiton ratkaissut voitto kirjattiin lopulta lukemin 97 – 84 (46-43).

Adrien Coleman oli pysäyttämätön Ynniä vastaan (FotoMika).

Adrien Coleman oli pysäyttämätön Ynniä vastaan (FotoMika).

Korihait joutui tärkeään otteluun pahasti vajaamiehisenä sillä Nigel Moore loukkasi itseään perjantain harjoituksissa, Eero Lehtonen lauantain junnupelissä ja Elias Valtonen oli leirillä Kroatiassa. Juuri ennen peliä tuli vielä lisää kylmää vettä niskaan, kun selvisi myös että flunssainen Marcus Van jää sivuun ottelusta. Miehistövaje näkyi oikeastaan vain ottelun alussa, kun vierasjoukkue käytti kokoylivoimaansa hyväkseen ja oli karata omille teillensä. Viiden minuutin kohdalla Oulu johti ottelua seitsemällä pisteellä (10-17) ja Korihait oli pakotettu aikalisälle. Aikalisän jälkeen Korihait kavensi Mikael Herbertin kolmosella ja Mikko Jalosen vapareilla ja siirtyi Adrien Colemanin korilleajolla taukojohtoon lukemissa 24-23. Toisen neljänneksen puoliväliin mentiin molempien johtaessa vuorotellen, mutta Colemanin, Herbertin ja Jalosen koreilla Korihait siirtyi seitsemän pisteen johtoon kun erää oli jäljellä reilu minuutti. Tässä tilanteessa Oulu otti aikalisän ja onnistui kaventamaan Korihaiden taukojohdoksi kolme pinnaa.

Toisen puoliajan aluksi Korihait onnistui pitämään johtoaan, mutta kolmen minuutin kohdalla Oulu siirtyi kahden pisteen johtoon ja muutaman minuutin päästä vieraiden johto oli kasvanut seitsemään pisteeseen (54-61). Tässä vaiheessa Korihaiden valmentaja Jarno Nikula otti kentälle Roope Tammen ja Petteri Ruutiaisen, jotka hurjalla taistelullaan sytyttivät joukkueensa ja runsaslukuisen kotiyleisön. Kolmannen erän viimeisten minuuttien aikana Mikael Herbert ja Adrien Coleman onnistuivat vapariviivalta peräti yhdeksän kertaa ja Korihait nousi viimeiseen erään lähdettäessä pisteen päähän. Neljännen erän aluksi Coleman nosti Korihait johtoon ja Mikko Jalonen kasvatti kolmosellaan johdon neljään pisteeseen. Vierasjoukkue kavensi eron vielä yhteen pisteeseen, mutta erän puolivälin jälkeen Ruutiainen nosti Colemanin hienosta esityöstä tilanteeksi 83-77 ja Oulu oli pakotettu aikalisälle. Kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia kavensi Oulun Melvin Baker eron viiteen pisteeseen, mutta sen jälkeen koko ottelussa peräti 37 pinnaa upottanut Adrien Coleman päätti ratkaista ottelun lopullisesti. Ensin Coleman nosti korinalta eron seitsemään pisteeseen, tämän jälkeen hän donkkasi Roope Tammen syötöstä tilanteeksi 90-81 ja seuraavassa hyökkäyksessä naulasi kolmosen Mikko Jalosen esityöstä ja ottelun ratkaisu alkoi olla selvä. Oulu kavensi vielä Mark Hillin kolmosella, mutta Mikko Jalonen iski lopulliset naulat arkkuun onnistumalla neljä kertaa vapariviivalta ja Korihait pääsi tuulettamaan voittoa kotiyleisön hurjan kannustuksen saattelemana.

Petteri Ruutiainen paikkasi hienosti Marcus Vanin jättämän aukon (FotoMika).

Petteri Ruutiainen paikkasi hienosti Marcus Vanin jättämän aukon (FotoMika).

Hyökkäyspäässä Korihait oli pitkälti kolmen pelaajan varassa, kun Colemanin 37 pisteen ohella Mikko Jalonen latoi 25 pinnaa ja Mikael Herbert 21. Puolustuspäässä löytyikin sitten monia muita sankareita, etunenässä korinalla taistellut Petteri Ruutiainen (6/4) ja sarjan pistekunkku Mark Hilliä painostanut Roope Tammi (1/1). Myös Niko Malinen (3/5) puolusti huomattavasti isompia oululaisia vastaan hienosti, kuten tekivät myös Hunter Gibson (4/2) ja Jalmari Salaterä (0/1). Kahden parhaan levyrimiehen puuttumistakaan ei pahemmin huomannut, vaan koko joukkueen hurjalla taistelulla Korihait voitti levypallot lukemin 37-36 ja haki myös 14 hyökkäyspään levypalloa.

Oulun NMKY:n paras pistemies oli 31 pinnaa heittänyt Mark Hill, jonka lisäksi kaksinumeroisille pisteille pääsivät Melvin Baker (13) ja Cedric Latimer (11).

”Kun kuulimme poissaoloista niin tiesimme, että jokaisen on nostettava tasoaan” kertoi Korihaiden parhaana palkittu Adrien Coleman. ”Pelasimme hyvin joukkueena ja hienosti kannustaneen kotiyleisön edessä oli nautinnollista pelata”, päätti täydet 40 minuuttia kentällä urakoinut Coleman.

”Hävisimme ottelun taistelussa ja yrityksessä, sillä pienempi kotijoukkue halusi palloja enemmän kuin me. Lisäksi kotijoukkue sai 20 vapaaheitto enemmän, joka kertoo nimenomaan taistelusta ja siitä että pelasimme väärällä tavalla aggressiivisesti”, tiivisti ONMKY:n valmentaja Juha Valkama.

”Kyllä täytyy hattua nostaa koko joukkueen uhrautuvalle pelille”, kiitteli kotijoukkueen valmentaja Jarno Nikula joukkueettaan. ”Täydet minuutit urakoinut kolmikko Coleman-Jalonen-Herbert oli tietysti isossa roolissa, mutta koko joukkueen ja ennen kaikkea Roope Tammen ja Petteri Ruutiaisen taistelua oli ilo katsella”, päätti Nikula.

Voitollaan Korihait ratkaisi myös lopullisesti runkosarjan voiton itselleen, sillä toisena oleva BC Nokia ei voi Korihaita enää tavoittaa. Korihaiden välierävastustajasta ei ole vielä tietoa, sillä viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailee vielä viisi joukkuetta. Tällä hetkellä neljäntenä oleva JKS hävisi oman ottelunsa Tampereen Pyrinnölle, joten vielä jokunen aika sitten sarjan jumbona ollut Pyrintökin omaa vielä mahdollisuudet nosta pudotuspeleihin. Korihait kohtaakin Pyrinnön seuraavaksi, sillä joukkue matkaa jo tulevana keskiviikkona Tampereelle ja kohtaa huimassa vireessä olevat tamperelaiset.

Mikael Herbert urakoi täyden 40 minuuttia ja heitti 21 pinnaa ja napsi 8 levypalloa (Jonne Uotila).

Mikael Herbert urakoi täydet 40 minuuttia ja heitti 21 pinnaa ja napsi 8 levypalloa (Jonne Uotila).