Väsähtänyt peli-ilme sinetöi tappion kauden viimeisestä liiga-pelistä

29.03.2017

Väsähtänyt peli-ilme sinetöi tappion kauden viimeisestä liiga-pelistä

– Ihan ensin on pakko sanoa, että on upea juttu, että Korihait on jälleen liiga-kartalla, ja toivotan heille sydämeni pohjasta onnea karsintarupeamaan. On ensiarvoisen tärkeää, että Uusikaupunki pelaa liigassa, koska täällä hienot perinteet. Taustaorganisaatio on hyvä ja pelaajista välitetään. Uusikaupunki kuuluu ehdottomasti liiga-kartalle, lausui Tampereen Pyrinnön kapteeni Antero Lehto punapaitojen helpottavan voiton jälkeen keskiviikkoiltana.

Pyrinnön voitto ja samaan aikaan KTP:n tappio Kotkassa varmistivat tamperelaisten kauden jatkumisen. Play offeissa vastaan asettuu sarjakärki Salon Vilpas.

– Hienoa, että pystyttiin voittamaan peli näinkin tiukassa paikassa. Muille asioillehan ei käytännössä voitu mitään, vaikka toki tätäkin kautta voin varmaan kiitokseni Seagullsille esittää, Lehto naurahti.

– Vaikka tämän illan peliä hallittiin mielestäni käytännössä lähes koko ajan, paljon töitä on tehtävänä, jotta Vilpas pystytään haastamaan, hän ounasteli.

Itse pelin kulusta ei lehdistötilaisuudessa juuri eriäviä mielipiteitä ollut. Pyrintö oli juuri lopputuloksen (71-85) verran parempi, eikä jossiteltavaa jäänyt. Käytännössä vierasjoukkue myös johti muutamaa hetkeä lukuunottamatta koko ottelun ajan, joskin petokala roikkui jälleen sinnikkäästi kintereillä loppuun asti.

– Korihait on kyllä erittäin sitkeä joukkue ja on pelannut tilanteesta huolimatta tosi hyvin viimeisetkin pelit. Tilillä voisi olla mielestäni huomattavasti enemmänkin voittoja, Lehto kehaisi.

Puolikkaan kauden haipaidassa pelannut, ja illan parhaana kotijoukkueen miehistä palkittu Gary Johnson myönsi, että kauden henkilökohtaisesti ailahtelevat esitykset ovat johtuneet osittain sopeutumisvaikeuksista.

– Korisliiga on erittäin fyysinen sarja ja siihen kovuuteen on ollut todella vaikea tottua.

Korihaiden huonoa kautta Johnson ruoti keskittymiseen liittyvien hankaluuksien kautta.

– Meiltä on ollut fokus hukassa. Vaikka oltaisiin saatu hyviä tilanteita ja paikkoja, heitot ovat kolisseet rautoihin. Pitäisi pystyä paremmin keskittymään siihen, mitä tekee.

Hailuotsi Jarno Nikula ei ollut alkuunkaan tyytyväinen omiensa keskiviikko-illan suoritukseen.

– Sama tässä toistui kuin monta kertaa aiemminkin. Tänään oltiin huonolla peli-ilmeellä liikkeellä. Kun vähän saatiin intensiteettiä nostettua, päästiin heti tasoihin, mutta sitten se taas lopahti.

Vajavaisella asenteella ei kuitenkaan ole karsintapeleihin menemistä, jos liigapaikan meinaa säilyttää tulevallakin kaudella.

– Pojat jo pitivät kopissa puheen ja jokainen varmasti ymmärtää mistä tässä on kyse, kun kahden viikon päästä karsintoja pelataan. Me halutaan pelata tasan kaksi ottelua ja voittaa ne molemmat. Jokainen meistä tietää, että tällä peli-ilmeellä ja asenteella tulee kyllä todella kovat kaksi peliä, Nikula linjasi.

Tappiovoittoista kautta Nikula kommentoi lyhyesti.

– Tiedettiin, että tämä on kova sarja, mutta ehkä se tuli kuitenkin yllätyksenä, kuinka kova.

Keskiviikon matsissa pirteimmällä pelipäällä olivat 24 pinnaa säkittänyt Pyrinnön kapteeni Lehto ja 20 pinnaa ja 11 levyriä tehtaillyt Gary Johnson. Kotijoukkueen onnistujiin kuului myös Eric McAlister (15/6). Koko tilastorimpsu täällä.

Haiparvella on nyt pari viikkoa aikaa kaivella oikeanlaista peli-ilmettä, ennen karsintojen alkua. Ensimmäinen ottelu pelataan Uusikaupunki 400 -Areenalla torstaina 13.4. klo 18.30 ja vastaan asettuu miesten 1-divisioona A:n toiseksi tullut joukkue, eli Lahti Basketball tai Espoo United. Liigassa jatkaa kaksi voittoa ottelusarjasta ottanut joukkue. Kaikki kausikortit käyvät myös karsintapeleissä.