Vierasotteluinfo: Kobrat – Korihait 27.10.2023

23.10.2023

Vierasotteluinfo: Kobrat – Korihait 27.10.2023

On kuudennen Korisliiga-kierroksen aika! Korihait jakaa sarjan kärkisijaa yhdessä BC Nokian ja Helsinki Seagullsin kanssa. Kolmannen peräkkäisen voiton metsästys jatkuu perjantaina, kun J. Salmisen bussi kuljettaa haiparven Lapualle Kobrien vieraaksi.

Kauden kahdella voitolla aloittanut Kobrat voitti molemmat ottelunsa juuri kotiluolassaan Kouvoja ja Bisonsia vastaan. Viime kausien tavoin Kobrilla on äärimmäisen taitavat ulkomaalaisvahvistukset, jotka yksilötasolla ovat liigan parhaimmistoa. Korihaiden täytyy erityisesti kiinnittää huomiota Taz Shermaniin, joka voitto-otteluissa on nakuttanut huimat 43 ja 30 pistettä. Kotimaisista pelaajista Joona Tuomala on heittänyt 20:stä kaukoheitostaan 13 sisään.

Korin alla nähdään myös kova kaksinkamppailu, kun paluun Lapualle tekevä haiden Javion Ogunyemi kohtaa sarjan torjuntatilaston ykkösen Theo Akwuban.

Paikka: Lapuan Urheilutalo (Urheilukatu 3, Lapua)

Ottelu alkaa: 18:30

TV ja striimi: Ruudusta klo 18:20 alkaen

Vieraspelikatsomo: Public House Olkkari (Alinenkatu 24)

Liveseuranta: Korihaiden Instagram– ja X-tileiltä

Valmentajien kommentit

Ville Turja, Kobrat

”Bojan ja laadukkaat hyvällä itseluottamuksella pelaavat vahvistukset ja oman ruutunsa täyttävät suomalaispelaajat on ollut monena aiempina vuosina resepti aina kirkkaimmille mitaleille asti. Korihait onkin aloittanut kauden varsin mallikkaasti ja heidän tekemisessä huokuu halu puolustaa yhdessä ja tietynlainen rauha tekemisessä hyökkäyspäässä. Palloskreenipuolustus ja levypallopelaaminen siinähän se resepti monen koripallo-ottelun voittoon, uskoisin myös tänä iltana.”

Darko Mihajlovic, Korihait

”Puolentoista viikon tauon jälkeen Lapuan reissu odottaa meitä. He ovat joukkue, joka pystyy satuttamaan vastustajia monilla eri tavoin. He myös näyttävät hyviltä puolustuspäässä. Heidän pelirytminsä ei välttämättä ole meille kaikista sopivin, joten meidän täytyy löytää keinot kontrolloida pelin rytmi ja pelata meidän omaa peliä.”

Kokoonpanot

Kobrat

Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen, KJ Buffen, Theo Akwuba, Taz Sherman, Eetu Hautala, Anthony Roberson, Timi Puittinen, Joona Tuomala, Juho Pihlajamäki.

Sivussa Lassi Kilpinen, Jussi Turja

Korihait

Javion Ogunyemi, Wesley Person Jr., Bojan Sarcevic, Joni Herrala, Travis Jocelyn, Valtteri Pihlajamäki, Jalen Jackson, Thomas Vehmanen, Mikael Aalto.

Sivussa: Viljami Arvonen, Akseli Arvonen

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä