Viikkokatsaus – viikko 08

23.02.2015

Viikkokatsaus – viikko 08

Viikkokatsaus LOGO (uudempi)Koripalloviikolla 08 junnukoris vietti talvilomaa korisleirin merkeissä ja edustusjoukkue pelasi ensin Nokialla ja sitten kotona Pohitullissa. Viikosta jäi historian kirjoihin huikeita leirimuistoja, yksi kotivoitto ja yksi vierastappio. Viikko 09 puolestaan tuo tullessaan neljän eri Korihait-joukkueen yhteensä viisi pelattavaa ottelua. Otteluista kolme pelataan kotona Uudessakaupungissa.

pelatut ottelut
pe 20.2.2015 BC Nokia vs Korihait 85-76 (45-38)           Raportti / Tilastot
su 22.2.2015 Korihait vs Namika Lappeenranta           Raportti / Tilastot

Korihait kärsi kauden toisen tappionsa, kun perjantain vierasottelussa kotijoukkue BC Nokia korjasi sarjapisteet vahvalla toisen ja kolmannen jakson pelillään lukemin 85 – 76 (45-38). Erityisen hankalaa Korihailla oli ottelun keskimmäisillä jaksoilla, jotka kotijoukkue vei lukemin 27-13 ja 26-9.

Korihaiden koko avausviisikko pääsi ottelussa kaksinumeroisille pisteille ja parhaana pistemiehenä toimi viimeisellä jaksolla piristynyt Adrien Coleman (19 p). Kolme kolmosta upottaneet Mikael Herbert (15 p) ja Nigel Moore (14 p) olivat ainoat joilla oli jotakuinkin normaali heittopäivä, sensijaan Mikko Jalonen (11 p) ei osunut kertaakaan kaaren takaa ja jälleen kovat levyrilukemat taistellut Marcus Van (10/22) suti heittonsa ohi lähietäisyydeltä (3/10). Ilman loukkaantuneita Niko Malista ja Petteri Ruutiaista sekä matkoilla ollutta Elias Valtosta pelannut Korihait sai vaihtopenkiltä pinnoja tällä kertaa vain Hunter Gibsonilta (4 p) ja Eero Lehtoselta (3 p).
-Alussa oli tosi hyvä meininki, mutta toisella ja kolmannella jaksolla pallo ei mennyt sisään läheltä eikä kaukaa ja vastaavasti Nokia pisti siinä vaiheessa kovia kolmosia pussiin, manasi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.
-Nokia pelasi meitä vastaan ylivoimaisesti parhaan pelinsä ja ansaitsi kyllä voittonsa. Tulimme lopussa vielä hyvin peliin mukaan, mutta sitten tuli pari pahaa menetystä ja lopullinen kiri jäi syntymättä, jatkoi Nikula.

Korihait palasi nopeasti voittojen tielle perjantaisen tappio jälkeen. Sijaiskärsijäksi joutui sarjassa kuudentena oleva Namika Lappeenranta, joka pisti vajaamiehisenä paikoitellen hyvin hanttiin, mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 90 – 70 (51-35).

Korihaiden parhaana palkittiin 22 pinnaa donkkaillut ja 20 levypalloa 23 minuutissa noukkinut Marcus Van. Hänen lisäkseen kaksinumeroisille pisteille pääsivät Nigel Moore (13), Mikael Herbert (11) ja Adrien Coleman (10). Mikko Jalonen säästeli heittokättään ja jakeli seitsemän pisteen ohella seitsemän korisyöttöä. Kaikki Korihaiden 11 pelaajaa pelasivat yli 10 minuuttia ja suurimman peliajan kellotti aloitusviisikkoon noussut Eero Lehtonen (2/6), joka vietti kentällä lähes 28 minuuttia. Hunter Gibson heitti yhdeksän pistettä, Aleksi Peltonen viisi, Jalmari Salaterä ja Niko Malinen neljä ja Jaakko Lahti kolme pistettä. Namika Lappeenrannan parhaat pistemiehet olivat 18 pistettä heittänyt Aubrey Conerly ja neljä kolmosta upottanut Anttoni Tapio (13 p).

-Voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin, tiivisti ottelun Huoltorengas Laihon vauhdikkaimpana pelaajana palkittu, reilut 15 minuuttia kentällä viilettänyt Jaakko Lahti.
-Kiva näitä pelejä on pelata ja suurin ero junnupeleihin on ehdottomasti tilannekovuudessa, päätti Lahti.

seuraavat ottelut
su 01.03.2015 klo 17.00 Järvenpään Koripalloseura vs Korihait @Järvenpään liikuntahalli

Korihait pelaa tästä eteenpäin peli per viikko tahtia ja seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Järvenpäässä ja seuraava kotiottelu vuorostaan sunnuntaina 8.3., jolloin Pohitulliin saapuu Cedric Latimerin ONMKY.

Talviloma-intoa Korihait talvilomaleirillä

Talvilomaksi hiljentynyt Pohitulli sai vipinää ja vilskettä osakseen, kun Korihaiden talvilomaleiriläiset saapuivat palloiluhallille tiistaina ja keskiviikkona. Jarno Nikulan luotsaama talvilomaleiri keräsi yli neljäkymmentä innokasta vuosina 2008-2001 syntynyttä koripallojunioria leireilemään seuran omien juniorivalmentajien ja edustusjoukkueen pelaajien johdolla. Leiristä lisää juttua vielä myöhemmin tämän viikon aikana.

seuraavat ottelut
la 28.02.2015 klo 17.30 Malmin Super-Koris vs Korihait A-pojat @Helmi-Center          Tilastoennakko

Kolmen viikon tauon jälkeen A-poikien kevätkausi valtakunnallisessa I divisioonassa saa jatkoa, kun joukkue matkustaa MaSu Basketin vieraaksi pääkaupunkiseudulle. Maaliskuun lopulla päättyvä runkosarjan aikana pelataan vielä vieraspelit Joensuussa 7.3. ja Espoossa 25.3. sekä kotiottelut Pohitullissa 14.3. (vs Helsingin NMKY 2) ja 28.3. (vs Tapiolan Honka). Sarjansa kolmannella paikalla komeilevalla Korihait-joukkueella on vielä taisteluja edessään varmistaakseen paikkansa Final Four:ssa, mutta tilanne näyttää yhä lupaavammalta joukkueen voittaessa kaksi seuraavaa vierasotteluaan.

seuraavat ottelut
su 01.03.2015 klo 11.30 Salon Vilpas Red vs Korihait B-pojat @Pohitulli

Neljällä peräkkäisellä voitollaan tappiottoman kevätkauden läntisen alueen I divisioonan alemmassa jatkosarjassa pelanneet Korihaiden B-pojat kohtaavat Salon Vilpas Red –joukkueen Pohitullin palloiluhallissa tulevana sunnuntaina. Salolaisilla on kevätkaudelta takanaan sekä voitto että tappio ja näin ollen kaksi ottelua vähemmän kuin Korihailla. Jatkuuko Korihaiden voittoputki? Tule selvittämään asia Pohitulliin sunnuntaina klo 11.30. Tapahtumaan vapaa pääsy ja paikalla buffetti.

seuraavat ottelut
la 28.02.2015 klo 10.00 Korihait C-pojat vs RaiPS @Pohitulli

la 28.02.2015 klo 15.00 Vilpas Red vs Korihait C-pojat @Pohitulli

Läntisen II divisioonan ylempi jatkosarja jatkuu kevätkauden toisella turnauksella Pohitullin palloiluhallissa tulevana lauantaina. Korihaiden C-pojat saavat aamulla vastaansa tähän asti tappiottoman kauden pelanneen Raision Palloseuran, joka päihitti Korihait vain kahdella pisteellä joukkueiden kohdatessa joulukuun alussa. Iltapäivällä puolestaan vastaan asettuu Salon Vilpas Red, jonka Korihait kaatoi selvin lukemin joukkueiden kohdatessa marraskuussa. Tule paikalle kannustamaan Korihait turnausvoittoon! Tapahtumaan on vapaa pääsy.