Viimeisimpien sarjanousijoiden neljäs kohtaaminen

17.02.2018

Viimeisimpien sarjanousijoiden neljäs kohtaaminen

Espoo United pelaa ensimmäistä kauttaan Korisliigassa, Korihailla on menossa paluun jälkeen toinen sesonki. Uusimmat liigan tulokkaat ovat kohdanneet toisensa jo kolmesti ja jokaisella kerralla espoolaisryhmä on ollut etevämpi. Sunnuntaina selviää, saako Espoo värisuoran täyteen vai tekeekö petokala särön tähän putkeen.

Sitten edellisen keskinäisen koitoksen, molemmilla joukkueilla on tapahtunut muutoksia. Ukilaisten Matt Gibson on nyt ensimmäistä kertaa Espoota vastaan ja isojen äijien kohdalla muutoksia on molemmilla. Julius Brooksia on ajettu haiparven kuvioihin muutama viikko, kun Espoon Babatunde Alawoya on saanut Korisliigan tuntumaa vasta yhden pelin verran. Kumpikaan ei ole vielä pisteillä juhlinut.

Kuva: Studio FotoMika

Espoo saapuu Uuteenkaupunkiin hankalasta tilanteesta. Takana on seitsemän hävittyä peliä, joista tosin kaksi viimeistä ovat olleet niukkoja tappioita. Voittoa on viimeksi juhlittu 10. tammikuuta Pyrintöä vastaan.

Jo divarissa Espoota palvelleen Omar Calhounin tahti on pysynyt hyvänä ja mies on pistetilaston kolmonen keskiarvolla 19,6. Käytännössä 198-senttinen laituri on ykkönen, sillä edessä olevat Juan Pattillo sekä Maurice Creek (Kobrat) eivät edusta enää Korisliigassa.

Monena kautena petokalan pelintekijää Gibsonia vastaan pelannut Jeb Ivey on pistänyt palloa koriin 16,4 paunan keskiarvolla. Syöttöjä konkarin hyppysistä lähtee 4,6 per matsi.

Espoo on tilastojen perusteella selkeä kaukoheittojoukkue. Kakkosten tarkkuus on sarjan heikoin (50,9%), kun taas kolmoskaaren takaa pelivälinettä lingotaan koria kohti tarkemmin kuin mikään muu joukkue (39.3%). Korihaiden onkin pidettävä huolta, ettei Ivey, Darius Moten, Samuel Haanpää tai Okko Järvi unohdu yksikseen kaarelle pallon kanssa.

Kobrien lauantaisen kotitappion myötä petokala lähtee otteluun tasapisteistä lapualaisten kanssa. Panosta siis riittää. Unitedin intressi taas olisi takaisin tunkea pudotuspelitaistoon, josta joukkue on tällä tahdilla tippumassa.

Ja tämä viikon päättävä mittelö käynnistyy Poharilla kello 17.