Vilpas vei pinnat viime hetken korilla Pohitullin huipputunnelmassa

30.12.2016

Vilpas vei pinnat viime hetken korilla Pohitullin huipputunnelmassa

Jos keskiviikkona Salohallissa Vilpas pyyhkikin haiparvella parkettia, oli tänään Uusikaupunki 400 -Areenalla toinen ääni kellossa. Pohitullista ei perinteisestikään ilmaisia pisteitä heru, eikä helpolla irronnut voitto tänäänkään, vaan jo kolmatta kertaa tällä kaudella kotihalli sai kauhistuneena todistaa vierasjoukkueen voittoa viime sekunnin korilla. Ratkaisijan hatun tälläsi päähänsä tänään Vilppaan Desmond Williams, joka pommitti vaikean kakkosensa sisään viime sekunnilla sinetöiden pinnat Pohitullista salolaisille loppulukemin 74-76. (33-40)

Vilppaan äänekkäästi kannustava 150-henkinen faniryhmä Vilpas Ultras tahditti Pohitullin huikeaa perjantai-illan tunnelmaa, joskaan eivät sen huonommaksi jääneet pippuriset Korihai-fanitkaan. Ottelutapahtumassa oli jopa finaaliottelun tuntua ja Uusikaupunki 400 -Areena pullisteli yli 1000 katsojastaan.

Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Ottelu oli alusta asti tasainen kotijoukkueen viedessä ensimmäisen jakson nimiinsä pistein 19-15. Toisella jaksolla Korihait kävi jo kahdeksan pisteen etumatkalla, mutta muutamaa minuuttia ennen puoliaikasumppeja Vilpas tuuppasi uutta vaihdetta silmään ja juoksi haiparven rinnalle ja ohi. Pitkällä tauolla käytiin salolaisten johdossa 33-40.

Kolmannen jakson alussa Dominique Leetä rikottiin kolmen pisteen heittoyrityksessä ja Lee nakkasi varmasti kaikki vaparinsa sisään tuoden hait neljän pinnan päähän. Vilpas onnistui sinnittelemään silti vielä uudestaan seitsemän pisteen karkumatkalle, kunnes Mikael Herbert ja Vesa-Pekka Laine kuroivat johtoa onnistuneilla vapaaheitoillaan ja Emmanuel Holloway sinetöi keltapaidat tasoihin kaaren takaa. Viimeiselle tauolle kotijoukkue lähti yhden pinnan takaa-ajoasemasta.

Kilpajuoksu jatkui sekä kentällä että katsomossa aivan pelin viimeisille sekunneille saakka. Tasatilanteessa 74-74 Korihait pääsi hyökkäämään puolisen minuuttia ennen ottelun loppua. Hieman epämääräisestä puolikentän painista tuomittiin Herbertille hyökkääjän virhe 14 sekuntia ennen pelin loppua ja Vilpas pääsi viimeiseen hyökkäykseen. Hyvin puolustanut Dominique Lee ei mahtanut mitään Desmond Williamsin viime sekunnin haamuheitolle ja Salon faniryhmä pääsi laukkaamaan kentälle voitonriemuisena.

Kotijoukkueesta pirteitä otteita esitti ilahduttavasti vähän alkukaudesta paitsioon jättäytynyt Mikael Herbert ja takareisivammastaan toipunut Emmanuel Holloway. Ennen kaikkea haiparvi pelasi tänään yhtenäistä joukkuepeliä, joka oli täysin eri planeetalta kuin keskiviikkona Salossa. Vilppaan ehdoton hahmo oli 32 pinnaa säkittänyt ja ratkaisukorin tällännyt Desmond Williams. Koko ottelun tilastot täällä.

Jo kolmas marginaalitappio kotihallissa ei tietenkään maistunut kovin maukkaalle Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikulan suussa.

– En nyt syytä, että olisi hävitty peli sen takia, mutta pari tilannetta haluan katsoa kyllä vielä videolta. Tämä viimeinen Herbertin virhe oli aika kova puhallus, enkä ihan samaa mieltä ollut Vanin ulosajovirheestäkään, Nikula lateli selvästi turhautuneena.

– Mutta olihan tämä todella hyvä koripallopeli kaiken kaikkiaan noin muuten.

Samoissa mietteissä perjantai-illan trilleristä oli Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo.

– Jos tällaisia tapahtumia olisi enemmän, niin kyllähän meillä aika hieno tuote olisi käsillä, hän sanoi viitaten koko Korisliigaan ja illan pelitapahtuman huikeaan tunnelmaan.

Korihait pääsee treenaamaan nyt rauhassa kuvioita kuntoon 1,5 viikon pelitauolla ja palaa tositoimiin Helsinki Seagullsia vastaan Uusikaupunki 400 -Areenalla keskiviikkona 11.1.2017.

Korihait kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja fanejaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikkea hyvää ja voitokasta vuotta 2017!