Voitokas viikonloppu Virossa

18.09.2016

Voitokas viikonloppu Virossa

koris_9031-1024x683

Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Kulunut viikonloppu sujui Korihailla Suomenlahden toisella puolella, kun yhdeksältä perjantaiaamuna kotikylästä startannut bussi vei joukkueen harjoitusturnaukseen Tallinnaan. Aikainen lähtö ja pitkä matkustuspäivä näkyivätkin parketilla illan ottelussa nuorta ja liikkuvaa TTU:ta vastaan.

– Perjantain pelissä joukkueen energiataso oli selkeästi tähän asti huonointa, huomasi että pojat olivat matkustamisesta väsyneitä, ruoti puhelimitse naapurimaasta tavoitettu päävalmentaja Jarno Nikula.

Suunnitellut kuviot jätettiinkin suosiolla perjantain pelistä sivuun ja joukkue päätti pelata rutiinilla ja ottaa voiton kotiin.

– Matsi ei mennyt missään nimessä siten kuin piti ja petrattavaa jäi joka osa-alueella ja jokaisella jätkällä. Vastustaja liikkui hyvin ja oli siinä ihan täysi tekeminen kyllä. Pelin jälkeen myös huomasi selkeästi, että kukaan ei ollut suoritukseen tyytyväinen, vaikka voitto tulikin, Nikula kertasi perjantain nihkeää ottelua.

Parinkymmenen pinnan voitto ottelusta lopulta kuitenkin irtosi Mikko Jalosen viimeisteltyä 20 pistettä ja Reginald Brattonin 15. Vakuuttavia otteita koko harjoituskauden esittäneen Panu Peltokankaan näpeistä irtosi pinnoja 10. Loppulukemiksi taululle jäi 63-83.

Lauantain aamuharjoituksissa joukkueen ilme poikkesi edellisillasta jo täysin.

– Heti aamulla joukkueesta näki, että nyt ollaan liikkeellä sillä ilmeellä kuin pitääkin olla. Pojilla oli draivia ihan eri tavalla.

Lauantain iltapelissä päästiin jo testaamaan kentällä niitä asioita, joita oli tarkoituksin.

– Yksi uusi juttu tuotiin peliin ja paikoitellen se ihan onnistuikin. Paljon tässä vaiheessa vaihdetaan ja kentällisiä kierrätetään, mutta ei se huonosti mennyt, Nikula analysoi.

TLU Kalev taipui lopulta lukemin 92-64. Epävirallisesta tilastoinnista ei enempää kättä pidempää jäänyt, mutta illan, ja koko harjoituskauden onnistujaksi Nikula nosti Panu Peltokankaan.

Koko viikonlopun antiin valmentajakaksikko Nikula ja Gerald Lee Sr olivat tyytyväisiä, eivät ainoastaan pelillisten asioiden, vaan myös joukkueen yhteneväisyyden takia.

– Vaikka näillä reissuilla tietysti mennään koripallo edellä, täällä porukka myös hitsautuu yhteen vielä aiempaa paremmin. Heti lokakuusta tulee aika reissupainotteinen ja joudutaan muutama kerta yöpymään hotelleissa. Tämä on hyvää harjoitusta myös niitä aikatauluja ja käytäntöjä ajatellen, Nikula perusteli.

– Joukkue teki työnsä mallikkaasti, mutta vielä on töitä tehtävänä, jotta porukka saadaan pelaamaan mahdollisimman hyvin yhteen, pohti puolestaan Lee.

Keskinäisestä kuittailusta päätellen ainakin valmentajakaksikko on ehtinyt hitsautua yhteen varsin mallikkaasti.

– Vaadin tästä lähtien oman huoneen, Jarno pitää niin kovaa meteliä etten saa nukuttua, Lee virnuili nuoremmalle kollegalleen.

– Mutta kyllä Jerry oli silti koko turnauksen paras, veisteli Nikula takaisin.

Seuraavan kerran valmentajat teroittavat kielenkantansa ensi viikonloppuna, kun haiparvi matkaa Vilppaan harjoitusvieraaksi Saloon. Lauantain vastustajaksi Salohallissa klo 15 marssii KTP ja sunnuntaina pelataan Vilpasta vastaan klo 15.30.

– Vilppaalla oli hienot kannustusjoukot mukana Tallinnassakin, joten varmaan kovaa meteliä tiedossa taas ensi viikonloppuna. Tietysti toivotaan, että meidän faneja lähtisi myös paikalle kannustamaan, Nikula vihjasi lopuksi.