Voiton tarve nousi yhtäkkiä

29.03.2018

Voiton tarve nousi yhtäkkiä

Pääsiäisviikonloppuna riittää jännitettävää Korisliigassa niin kärkipään välienselvittelyssä kuin häntäpäässäkin. Tilanne muuttui jumbotaistelussa keskiviikkona, kun Lapuan jenkit intoutuivat hurmokselliseen pistetehtailuun ja polvistivat KTP:n vieraskentällä jatkoajan jälkeen 113-119.

Sean O'Brien ja muu joukkue lähtee perjantaina karhunkaatoon. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Sean O’Brien ja muu joukkue lähtee perjantaina karhunkaatoon. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Näin Korihaiden tarve sarjapisteisiin nousi äkillisesti, sillä lapualaiset satsaavat varmasti kaikkensa lauantain Seagulls-otteluun. Jos petokala yllättäisi huomenna Kauhajoen kotikentällä, pitäisi Lapuan voittaa kotipelin lisäksi vielä Vilpaskin päätöspelissä eli perjantain voitto voisi käytännössä jo ratkaista homman.

Tehtävä ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Vastassa on Kauhajoen Karhu, joka on hävinnyt vain kerran kahden ja puolen kuukauden sisällä. Voittoja tässä ajassa on tullut 13. Vakuuttava marssi on nostanut joukkueen sarjan kakkoseksi.

Karhun liikkuvia osia siirtelee koripalloshakin Garri Kasparov, siis tietenkin takamies Bojan Sarcevic. Bosnialainen on inhottavan kovassa vedossa ja tutun syöttökoneiston lisäksi mies takoo tällä hetkellä pisteitä poikkeuksellisen kovaa tahtia. Jo 30 vuoden ikään ehtinyt pelintekijä on pussittanut kahdessa viime matsissa yli 30 pinnaa.

Kauhajoen syöttötyöskentely ei jää vain Sarcevicin varaan. Karhu jakaa eniten syöttöjä ottelua kohti ja tähän osallistuu moni peluri.

Vaikka tilanne on tukala, Korihait voi lähteä ilman paineita peliin ainakin suosikkiaseman suhteen. Sarjanousun jälkeen Kauhajoki on kohdattu seitsemän kertaa ja kaikista matseista on petokala poistunut häviäjänä.

Korihait-Kauhajoki alkaa Poharilla perjantai-iltana kello 18.30.