Waren buzzer beater sinetöi petokalan neljännen voiton

17.01.2020

Waren buzzer beater sinetöi petokalan neljännen voiton

Kevin Ware ratkaisi perjantai-illan trillerin hyytävän rauhallisella buzzer beaterilla. Kuva: Mari Jalava

Asetelmat

Niukasti playoff-viivan yläpuolella keikkuva Kouvot haki vahvistusta sarjapaikalleen perjantaina Korihaiden kustannuksella. Edellisessä keskinäisessä ottelussa haiparvi pääsi kotikentällään yllättämään kouvolalaiset ja kohtaamiset olivat ennen illan koitosta tältä kaudelta siis tasan.

Petokala lähti parantamaan viimeisimmissä matseissa heikoksi pudonnutta heittoprosenttiaan. Päävalmentaja Jarno Nikula alleviivasi keskiviikon Ura-tappion jälkeen, että sarjapisteiden lisäksi Korihait pelaa loppukaudella myös uusikaupunkilaisen koripallokunnian säilyttämisen puolesta.

Matsin kulku

Ottelu oli alusta saakka tasainen. Kotijoukkue oli ottaa alkuun ohjakset, mutta kahdeksaa pinnaa kauemmas haiparvi ei suostunut alun rymistelyssä jäämään. Piikkipaikkaa pidettiinkin koko loppuottelun ajan vuorovedoin. Kouvojen Avery Woodsonin hurjalla buzzer kolmosella kotijoukkue kuroi puoliaikatilanteeksi 44-46.

Todellinen hurlumhei lähti käyntiin viimeistään puoliajan jälkeen. Joukkueet kaasuttelivat kenttää päästä päähän ja viimeistelivät mitä uskomattomimmista paikoista. Kouvot kunnostautui nakuttamaan kaukoheittoja – etenkin puoliajalla petokalalle haamuheitollaan luun kurkkuun kalauttanut Avery Woodson osui komeasti kaaren takaa. Woodson tinttasi kolkkinsa jopa 73 % tarkkuudella osuen kaukoheitoissaan yhteensä kahdeksan kertaa.

Viimeisen kolmosensa Woodson tälläsi vain 21 sekuntia ennen loppua kirittäen kotijoukkueen enää yhden pinnan päähän Korihaista. Trey Zeigler pääsi muutamaa sekuntia myöhemmin yrittämään vapariviivalta kahdesti, mutta pallo pyöri molemmissa heitoissa ulos raudoista. Samaa pääsi hetken kuluttua kokeilemaan toisessa päässä Kouvojen Vili Nyman, joka onnistui toisessa heitossaan tasaten tilanteeksi 86-86 vain reilut 4 sekuntia ennen päätössummeria.

Viimeisessä hyökkäyksessä tuorein haivahvistus Kevin Ware näytti, mistä hänet on tehty. Hän kiihdytti kylmän viileästi kentän läpi ja nakkasi tasapainoisen kakkosen korirenkaan läpi viimeisellä sekunnilla. Kauden neljäs voitto sinetöityi tulostaululle loppuluvuin 86-88.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi rentouden pelaamiseensa löytänyt Richaud Pack joka kasasi 23 pistettä ja 3 levypalloa ja 1 syötön. Myös Trey Zeigler onnistui tuttuun tapaan (21/7/4) ja Jalen Henry kolkutteli tupla-tuplaa omalla tilastorivillään (15/9/3).

Kouvoilta pistetilaston ykköseksi ylsi Avery Woodson (24/5/6).

Ottelutilastot löytyvät täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Yritin päästä mahdollisimman syvälle omaan päähän, ja kun heitin, tiesin että tämä menee.” – Kevin Ware voittoisasta buzzer beateristaan

”Jollain tavalla tämä matsi oli paikoitellen meidän hallussa, mutta kun ollaan niin paljon hävitty, ei osattu laittaa tätä aiemmin pakettiin. Pojille jo ennen peliä sanoin, että pelin jälkeisiä voittohaastatteluja mulla oli ikävä. Toivottavasti ukilaiset löytää maanantaina taas matsiin. Me ei olla luovutettu, toivottavasti Uusikaupunkikaan ei ole. Tulkaa ihmeessä kaikki sinne halliin!” – päävalmentaja Jarno Nikula ottelun jälkeen

Ottelun hai

Huikean varmoilla otteilla matsin ratkaissut Kevin Ware saa itseoikeutetusti ottelun hain tittelin kauden neljännestä voittomatsista.

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan kotihallissa jo tulevana maanantaina 20.1., kun Korismaanantai-ottelussa vastaan saapuu Kataja Basket. Kannustusjoukot valmiiksi klo 18.30 alkaen!

Ottelun lehdistötilaisuus: