Korihait ja Petteri Ruutiainen sopimukseen

11.12.2014

Korihait ja Petteri Ruutiainen sopimukseen

Uudenkaupungin Korihait ja sentteri Petteri Ruutiainen ovat solmineet tämän ja ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen, joka pitää sisällään myös optioita jatkokausista. Peräti 207 senttinen Ruutiainen saapui Korihaiden try-outille alkusyksyllä ja vakuutettuaan valmennuksen otteillaan, sorvattiin hänelle sopimus, joka mahdollistaa Ruutiaisen harjoittelun ammattimaisesti kahdesti päivässä.

Helsinkiläisen Malmin Super Koriksen kasvatti ja Helsingin NMKY:stä Korihaihin siirtynyt, 19-vuotias Ruutiainen saapui Korihaiden harjoitusvahvuuteen juuri kauden kynnyksellä ja teki ensiesiintymisensä Korihaiden peliasussa kauden toisessa kotiottelussa Järvenpään Koripalloseuraa vastaan. Heti kättelyssä Pohitullin kotiyleisön suosikiksi taistelevalla pelityylillään noussut Ruutiainen onnistui avaamaan pistetilinsä heti avausottelussaan, jonka lisäksi hän torjui kaksi järvenpääläisten heittoa. Kauden tähän mennessä parhaan ottelunsa Petteri Ruutiainen pelasi edellisessä kotiottelussa, kun Korihait murskasi kärkiottelussa Oulun. Reilut kymmenen minuuttia pelannut Ruutiainen nosti kuusi pistettä, nappasi kolme levypalloa ja jakeli kolme korisyöttöä.

”Olen todella tyytyväinen Petterin otteisiin, eritoten harjoituksissa, mutta myös peleissä”, kehaisee Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula uusinta pelaajaansa. ”Petterillä on pitkäksi pelaajaksi hyvät kädet ja loistava pelisilmä. Lisäksi hän antaa periksi antamattomalla pelityylillään Marcus Vanille oivan vastuksen harjoituksissa”, päättää Nikula.

Viime kaudella Helsingin NMKY:ssä A-poikien SM-sarjaa pelannut Ruutiainen tuli Uuteenkaupunkiin entisen Korihait-pelurin, Martti Kuisman suosituksesta. ”Etsimme loppukesällä nuorta ja kehityskelpoista vahvistusta pitkään päähän ja Kuisman Maralta tuli kahden pelaajan nimet. Muutaman puhelinsoiton jälkeen Petteri saapui pari päivää ennen sarja-avausta Uuteenkaupunkiin ja olikin sitten jo seuraavalla viikolla pelaavassa kokoonpanossa”, valottaa Ruutiaisen taustoja Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen. ”Täytyy tässä yhteydessä kiitellä myös yhteistyökumppaneitamme, joiden avulla Petterille on löytynyt koulutusta vastaavaa osa-aikaista työtä ja täten mahdollistanut hänen panostamisen myös koripalloon kahdesti päivässä harjoittelemalla”, kiittelee Vuorinen.

Helsingin vilskeestä pikkukaupunkiin kotiutuneen Ruutiaisen odotukset kauden 2014–2015 osalta ovat positiiviset ja toiveikkaat. ”Haluan kehittyä pelaajana. Motivaatiota saa eniten, kun huomaa kehityksen tapahtuneen”, kertoo Ruutiainen. ”Korihaissa asiat ovat hoituneet hienosti ja myös kotiyleisö on ottanut minut ja joukkueen hyvin vastaan”, kiittelee lempinimeä ”Petsku” kantava Ruutiainen rauhallisesti.

Petteri Ruutiainen solmi Korihaiden kanssa kaksivuotisen sopimuksen (FotoMika).

Petteri Ruutiainen solmi Korihaiden kanssa kaksivuotisen sopimuksen (FotoMika).