Kapteeni jatkaa loistokasta uraansa

19.04.2024

Kapteeni jatkaa loistokasta uraansa

Korisliigan kaikkien aikojen syöttöykkönen Bojan Sarcevic jatkaa uraansa Korihaissa seuraavan kahden vuoden ajan.

Päättynyt kausi oli 36-vuotiaalle takamiehelle 18. kausi Korisliigassa ja kahdeksas Uudessakaupungissa. Alun perin vuonna 2006 Suomeen tullut Sarcevic pelasi haipaidassa vuoteen 2011 asti. Sen jälkeen kaksi vuotta meni Kotkassa, jonka jälkeen alkoi kahdeksan vuoden periodi Kauhajoella.

Keväällä 2021, kahden Suomen mestaruuden ja kahden SM-hopean jälkeen, oli jälleen aika palata ja asettautua aloilleen Vakka-Suomeen.

– Tällä kaudella oli kiva pelata, ja minulla on sellainen olo ja tunne, että ensi kaudella voisi mennä vielä paremmin. En halua lopettaa harmittavaan puolivälierätappioon, vaan haluan olla nostamassa seuraa ainakin vielä yhden pykälän korkeammalle, Sarcevic vakuuttaa.

Päättyneellä kaudella Sarcevic pelasi yhteensä 33 ottelussa tehden niissä keskimäärin 10,2 pistettä, 5,2 levypalloa ja 4,4 syöttöä. Henkilökohtaista mammonaa tällä kaudella toivat valinta Varsinais-Suomen parhaimmaksi koripalloilijaksi sekä Uudenkaupungin kaupunkilaisten äänestämä kaupungin hehkuvimman persoonan titteli.

– Henkilökohtaisella tasolla kausi oli ylä- ja alamäkiä täynnä. Loppujen lopuksi tuntui hyvältä treeneissä, peleissä ja kroppa on hyvässä kunnossa. Pystyn antamaan vielä takaisin koripallolle ja meidän faneille, viime marraskuussa isäksi tullut Sarcevic kertoo.

Kaikkinensa 772 SM-sarjaottelua pelannut Sarcevic on todellinen Korisliiga-legenda. Kaikkien aikojen syöttötilaston kärkipaikan (3 379 syöttöä) lisäksi Korihaiden kapteeni löytyy riistotilaston kakkospaikalta (1 138 riistoa) ja pelattujen otteluiden määrässä kolmospaikalta.

– Nyt hengähdetään vähän ja aloitetaan hetken kuluttua valmistautuminen ensi kauteen. Meille on uusi halli tulossa, mikä on merkittävä juttu seuralle ja kaupungille. Toivottavasti voimme pitää tämän kauden positiivisen menon myös tulevaisuudessakin, Sarcevic toivoo.

Bojan Sarcevicin pelaajakortti

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2024–2025

Bojan Sarcevic (sopimus vuoteen 2026 asti), Joni Herrala (2025)