Viikkokatsaus – viikko 02

13.01.2015

Viikkokatsaus – viikko 02

Viikkokatsaus LOGOKoripalloviikolla 01 pelattiin kahden eri Korihait-joukkueen voimin yhteensä kaksi ottelua. Viikosta jäi historian kirjoihin kaksi voittoa. Viikko 02 puolestaan tuo tullessaan seitsemän eri Korihait-joukkueen yhteensä kaksitoista pelattavaa ottelua. Otteluista kolme pelataan kotona Uudessakaupungissa.

EDUSTUSJOUKKUE

pelatut ottelut
08.01.2015 Korihait vs BC Nokia 98-87          Raportti / Tilastot

Korihaiden kotiottelu Nokiaa vastaan oli huikea jännitysnäytelmä ja sitäkin suurempi osoitus koripalloperheen voimasta uusikaupunkilaisessa koripalloyhteisössä. Päävalmentaja Jarno Nikula kiitteli lehdistötilaisuudessa pelaajiaan ja Pohitullin huikeaa tunnelmaa, joka syntyi yleisön kannustaessa joukkueensa huikeisiin suorituksiin.
-Vaihtopenkki eli joka hetkessä täysillä mukana ja myös sitä kautta kentällä olevat pelaajat saivat lisävoimaa suorituksiinsa. Lisäksi täytyy kiittää todella hienosti kannustanutta yleisöä. Tällaista huutoa ja meteliä en muista kuulleeni Pohitullissa moneen vuoteen”, kiitteli Nikula.

seuraavat ottelut
16.01.2015 klo 18.30 Namika Lappeenranta vs Korihait          Tilastoennakko
18.01.2015 klo 17.00 Korihait vs JKS Basket

Hunter Gibson Korihaiden riveihin

Korihait ja jenkkitakamies Hunter Gibson ovat solmineet tämän ja ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. Tammikuun lopussa 24 vuotta täyttävä Gibson (192 cm ja 82 kg) on pelannut alkukauden Porvoon Tarmossa, josta mies vapautui tammikuun alussa omasta pyynnöstään.

Hunter Gibson on jenkkipelaaja, joka on pelannut muutama vuosi sitten Lappeenrannan NMKY:ssä A-poikien SM-sarjaa, joten hän saa pelata suomalaisstatuksella eikä hänen kansalaisuutensa vaikuta joukkueen ulkomaalaiskiintiöön. Gibson on pelannut Yhdysvalloissa Three Rivers Community Collegessa, josta hän siirtyi syksyllä Porvoon Tarmon riveihin. Tarmossa Gibson pelasi 17 ottelua, joissa hänen pistekeskiarvonsa oli 9,8 ottelua kohden. Lisäksi hän merkkautti tilastoihinsa 2,4 levypalloa ja 1,5 korisyöttöä. Gibsonin yhden ottelun piste-ennätys tällä kaudella on 17 pistettä, joka on syntynyt kahteen otteeseen. Lokakuun lopussa Porvoossa Korihaita vastaan hän heitti 15 pistettä ja joulukuussa Pohitullissa kymmenen pistettä. Hunter Gibsonin isoveli Matt pelaa nyt jo neljättä kauttaan Suomessa ja toista kauttaan Kouvolan Kouvoissa.

Monipuolinen Gibson tulee Korihaissa pelaamaan pelinrakentajan, heittävän takamiehen ja pienen laitahyökkääjän tonteilla.
-Näen Hunterin tulon vahvistavan joukkuettamme entisestään ja ennen kaikkea hänen hankkimisessaan on tähdätty ensi kauden joukkueen rakentamiseen, kertoo Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.
-Hunter tulee parantamaan kilpailutilannetta joukkueemme sisällä, vähentämään ensisijaisesti avainmiesten vastuuta ja tätä kautta saamme heidän peliaikaansa hieman pienemmäksi. Minun ongelmaksi jää sitten ratkaista se, että uuden pelaajan mukaantulo ei pienennä hienosti pelanneiden junioreiden ja omien kasvattien peliaikaa ja vastuuta, lisää Nikula.

Gibson siirtyi Korihaiden riveihin välittömästi sopimuksen synnyttyä ja teki ensiesittäytymisensä yleisölle Pohitullissa BC Nokiaa vastaan pelatussa ottelussa. Kotiutumisprosessi saatiin käyntiin yhtä nopeasti kun kaikki muukin, sillä muuttopuuhat ja kotiavaimen luovutus saatiin hoidettua vielä perjantaiaamun aikana.

OPERAATIO KORIPALLOPERHE

Nuorisovalmennusseminaari Susi Training Centerissä


Suomen Koripalloliitto järjesti yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa Nuorisovalmennusseminaarin maajoukkueidemme harjoituskeskuksessa Susi Training Centerissä 9.-10.1.2015. Tällä kertaa teemana on ”Laatua pelin opettamiseen”. Osallistujia seminaarissa oli yli 160 henkeä.

Vuoden 2015 Nuorisovalmennusseminaarin esiintyivät valtakuntamme eturivin valmentajia, jotka ovat viime vuosina olleet mukana suomalaisen koripallon menestystarinoissa niin aikuisten kuin nuortenkin puolella. Vaikka seminaarin sisältö suunnattiin ensisijaisesti vanhimpien (C – A) junioreiden valmentajille, monipuolisesta kattauksesta löytyi työkaluja ja ajatuksia myös muille valmentajille.

Nuorisovalmennusseminaarin Korihait-oppilaat olivat valmentajat Petri Wahlbäck, Jarno Nikula, Jukka Järvinen, Jussi Humppi ja kuvan ottanut Masi Hyvönen.

.

Korihait mukana U:gin hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä

Korihait oli mukana lauantaina 10.1. Kulttuurikeskus Crusellissa pidetyssä Uudenkaupungin hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä. Tapahtumassa paikalliset yrittäjät esittelivät talven ja kevään muotia, joka puettiin mm. Korihaiden edustusjoukkueen pelaajien ylle. Muotinäytöksestä kertyvät lipputulot lahjoitettiin Mannerheimin lastensuojeluliitolle – Uudenkaupungin toimipisteelle. Muotinäytöksessa mukana mm. Kenkäkauppa Alina, Studio 25, Mariella, Reinholm, Blink Room, Optikkoliike Synsam, Järven Kello ja Kulta, Vaateliike Seepra & Turun Pukumyynti ja yhteistyössä mukana Korihaiden ohella Kulttuurikeskus Cruselli, Studio Foto Mika, Hyvinvointikeskus Elleni Oy, Kalannin naisvoimistelijat.

Malleina näytöksessä toimivat ainakin Niko Malinen, Jalmari Salaterä, Mikael Herbert, Adrien Coleman sekä Korihait-joukkueen uusin tulokas Hunter Gibson.

Kuva 13.1.2015 Uudenkaupungin Sanomista.

.

WCAS U17-joukkue Viron turnaukseen tulevana viikonloppuna

Asiasta uutisoi Uudenkaupungin Sanomat 13.1.2015

.

A-POJAT  valtakunnallinen I divisioona

pelatut ottelut
10.01.2015 Karkkilan Urheilijat vs Korihait A-pojat 72-74      Raportti / Tilastot

seuraavat ottelut
25.01.2015 klo 15.30 Korihait A-pojat vs HoNsU I     Tilastoennakko

C-TYTÖT

SM-sarja

seuraavat ottelut
18.01.2015 klo 14.15 PeKa/Blue vs Korihait C-tytöt SM @Summahalli 2
18.01.2015 klo 18.15 Korihait C-tytöt SM vs Honka T02 @Summahalli 2

Läntinen alue I divisioona

seuraavat ottelut
17.01.2015 klo 12.00 Korihait C-tytöt 1DIV vs Tampereen Pyrintö @Tölön koulu
17.01.2015 klo 14.30 Korihait C-tytöt 1DIV vs Turun Riento White @Tölön koulu

MINITYTÖT 04  Läntinen alue I divisioona

seuraavat ottelut
17.01.2015 klo 13.30 Turun Riento T04 vs Korihait T04 @Tesomajärven koulu
17.01.2015 klo 16.00 Korihait T04 vs Raholan Pyrkivä T04 @Tesomajärven koulu

MIKROPOJAT 06  Läntinen alue I divisioona

seuraavat ottelut
17.01.2015 klo 11.00 Korihait P06 vs Arska-Basket Mikrot @Hakametsän koulu
17.01.2015 klo 15.00 Kangasalan Urheilijat Rockets vs Korihait P06 @Hakametsän koulu

MIKROTYTÖT 05/06  Läntinen alue II divisioona

seuraavat ottelut
17.01.2015 klo 12.00 Korihait T05/06 vs RaPy Mikrotytöt @Kaaron koulu
17.01.2015 klo 14.00 BC Nokia Mustat vs Korihait T05/06 @Kaaron koulu

KORISKERHO TYTÖT 07/08

Tyttöjen koriskerho sai tammikuun alusta alkaen uuden valmentajan ja samalla Korihaiden juniorivalmennusvahvuus sai uuden tulokkaan. Koriskerhon vastuuvalmentaja Jarno Nikulan apuna toimii jatkossa aikanaan Korihaiden junioreissakin pelannut Jussi Pitkänen. Pitkänen sai valmentajan vesikasteensa Korihaiden joululomaleirillä, jossa hän valmensi leirin pienimmäisiä yhdessä Timo Korpijärven kanssa.

Turussa opintonsa päätökseen saattanut Pitkänen muutti vajaa vuosi sitten takaisin kotikaupunkiinsa ja tulee nyt (takaisin) koripalloperheeseen hyvillä mielin. Pitkänen omaa kattavan taustan urheilijana useiden joukkue- ja yksilölajien muodossa – pääosin uusikaupunkilaisissa urheiluorganisaatioissa. Turussa opiskellessaan hän pelasi myös amerikkalaista jalkapalloa TUAS Tornadoes-joukkueen kapteenina harjoitellen myös Vaahteraliigassa pelaavan Turku Trojansin edustusjoukkueen riveissä.