Korihaiden kotitaika murskaksi viimeisessä ottelussa

27.03.2015

Korihait ja FoKoPo mittelivät torstaina merkityksettömän runkosarjan viimeisen ottelunsa Pohitullissa. Hyvään vireeseen sarjan loppumetreillä äitynyt FoKoPo tuli otteluun päättäväisenä, päinvastoin kuin kotijoukkue. Alusta loppuun tasaisena käydyssä ottelussa oltiin yhdeksän kertaa tasoissa ja johtoasema vaihtui peräti 18 kertaa. Hienoisesti vierasjoukkueen hallinnassa ollut ottelu päättyi lopulta FoKoPon voittoon lukemin 104-109 (52-51).

Adrien Colemanin 22 pistettä eivät riittäneet tällä kertaa voitoon (FotoMika).

Adrien Colemanin 22 pistettä eivät riittäneet tällä kertaa voittoon asti (FotoMika).

Korihaiden asenne ottelua kohtaan oli aistittavissa jo aloitusheitossa, kun joukkueen paras pistemies Mikko Jalonen oli jätetty vaihtopenkille. FoKoPo käytti tämän heti hyödyksi ja kirmasi kahdessa minuutissa 2-9 johtoon. Korihait nousi kuitenkin nopeasti Marcus Vanin ja Adrien Colemanin donkeilla ja Mikael Herbertin kolmosella kahden pisteen päähän, lukemiin 9-11. Ensimmäisen kerran kotijoukkue siirtyi johtoasemaan Mikko Jalosen tarjoillessa Hunter Gibsonille vapaan kolmosen (14-13). Tästä edettiin tasatahtiin ja ensimmäiselle tauolle Adrien Coleman siirsi Korihait summerin soidessa kolmosellaan pisteen johdossa. Toista neljännestä edettiin jälleen tasaisissa merkeissä, kunnes erän puolivälissä vierasjoukkue siirtyi kuuden pisteen johtoon Jarno Nissisen kolmosilla. Pari minuuttia ennen puoliaikaa Korihait tuli Colemanin ja Herbertin kolmosilla tasoihin ja Jalosen kahdella lay upilla siirryttiin puoliajalle kotijoukkueen pisteen johdossa. Korihait oli tähän mennessä osunut kolmoskaaren takaa peräti 10 kertaa, joista vastasivat yli kymmeneen pisteeseen päässeet Coleman (14), Jalonen (13) ja Herbert (11). FoKoPon ylivoimainen ykkönen tässä vaiheessa oli takamies Jamie Stewart 20 pisteellään.

Kolmatta neljännestä mentiin tasatahtiin ensimmäiset kuusi minuuttia (68-68), kunnes FoKoPo nykäisi hieman eroa ja Anthony Jones siirsi summerin soidessa osuneella kolmosellaan vierasjoukkueen seitsemän pisteen taukojohtoon (74-81). Viimeiselle tauolla kotijoukkueen käskyttäjä Jarno Nikulan pitämä puhuttelu auttoi ja reilussa minuutissa Korihait tuli Herbertin ja Marcus Vanin donkeilla ja Jalosen kakkosella tasoihin. FoKoPo ei kuitenkaan hätkähtänyt Korihaiden väkevää alkua, vaan siirtyi nopeasti jälleen kuuden pisteen johtoon ja Korihait jäi taas takaa-ajajaksi. Erän puolivälissä Niko Malinen nosti Korihait pisteen päähän, mutta vierasjoukkue taisteli eroa hieman suuremmaksi, kunnes Adrien Coleman tasoitti ottelun lukemiin 97-97. Tästä edettiin jälleen vierasjoukkueen johdossa, mutta puoliminuuttia ennen loppua Malinen heitti hyökkäysajan viimeisellä sekunnilla Korihait pisteen päähän (104-105). FoKoPo pelasi aikalisänsä jälkeen viimeisen heiton Anthony Jonesille, jonka Marcus Van torjui, mutta kotiyleisön hämmästykseksi tilanteesta tuomittiin kuitenkin Vanille virhe ja Jones kasvatti eron vapariviivalta kolmeen pisteeseen. Korihaille jäi 15 sekuntia aikaa tasoittaa ottelu, mutta hyvän kuvion jälkeen tullut vapaa kolmonen ei uponnut ja FoKoPo kaunisteli voittolukemat vapariviivalta.

”Toivottavasti tämä palautti joukkueen maan pinnalle”, kuittasi Korihaiden parhaana pelaajana palkittu Mikko Jalonen. ”Toisaalta oli hyvä, että tappio tuli tässä vaiheessa, eikä pudotuspeleissä. Viime aikoina harjoituksissa on hieman lepsuiltu, joten siten tämä tappio tuli nyt hyvään saumaan”, jatkoi Jalonen. ”Ehkä tässä pelissä olisi kaivattu Nigel Moorea, joka pelaa aina jokaisen tilanteen täysillä ja tsemppaa joukkuetta”, päätti Jalonen.

Jalonen nousi kotijoukkueen ykköseksi heittämällä 26 pistettä ja jakamalla peräti 15 koriinjohtanutta syöttöä, sarjan ennätyslukemat tällä kaudella. Myös Marcus Van (21/21), Adrien Coleman (21/7/5) ja Mikael Herbert (16/2) olivat hyökkäyspäässä tehokkaita. Niko Malinen ja Hunter Gibson heittivät viisi pistettä, Elias Valtonen neljä, Jalmari Salaterä kolme ja Petteri Ruutiainen kaksi pinnaa. FoKoPon parhaat olivat Jamie Stewart (32), Brett Roseboro (29/12) ja Anthony Jones (22).

”Meillä on Korihaiden avainpelaajiin sopivat taisteluparit, joten sinällään voitto ei tullut yllätyksenä” tiivisti FoKoPon valmentaja Juri Heinämäki. ”Onnistuimme hienosti hyökkäyspäässä ja toisella puoliajalla saimme Korihaiden heittoja haastettua, josta kertoo vain yksi onnistunut kolmonen tauon jälkeen”, päätti Heinämäki.

”Kaikki kunnia FoKoPolle, mutta kyllä meidän otteista paistoi pieni huolimattomuus, josta voin myös ottaa omaan piikkiini osan”, myönsi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Tämä oli kuitenkin hyvin menneen runkosarjan kolmas tappio, joten ei tästä nyt suuremmin kannata murjottaa. Ehkä oli hyvä että tappio tuli nyt, sillä kauden tosipelit alkavat vasta keskiviikkona” muistutti Nikula viitaten ottelun panokseen ja ensi viikolla alkaviin välieriin.

Korihaiden pelit jatkuvat keskiviikkona 1.4. Pohitullissa kello 18.30 alkavissa välierissä. Vastustaja tuohon otteluun ratkeaa vasta sunnuntaina, mutta tämän pelin tulos varmisti osaltaan sen, että keskiviikkona nähdään varmasti sisuuntunut ja hyvin valmistautunut kotijoukkue. Ennakkoliput keskiviikon välierään ja kaikki pudotuspelit kattavat kausikortit voi hankkia Korihaiden toimistolta, sähköpostilla osoitteesta ville.vuorinen@korihait.fi, soittamalla Ville Vuoriselle (040-5161561) tai Korihaiden nettisivujen verkkolomakkeella.

Marcus Van liiteli jälleen omissa korkeuksissaan donkkaillen 21 pistettä ja napsien 21 levypalloa (Jonne Uotila).